Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • 7 tips om relaxed te bevallen

  ‘Bevallen hoef je niet te leren, dat doet je lichaam vanzelf, je kunt wel leren wat je kunt doen om het te laten gebeuren’ dat is de slogan van Yvonne Baars, specialiste op het gebied van ontspannen bevallen. In de cursus HypnoBirthing helpt zij jou om iedere tip stap voor stap eigen te maken. Praktisch en doelgericht. Het is haar missie om zoveel mogelijk baby’s ‘een zachte landing’ en een liefdevolle start te geven. Yvonne geeft op verschillende plaatsen een cursus, waaronder in Arnhem en Nijmegen.

  Tip 1 – positieve mindset
  Vertrouwen in jezelf en je lichaam staat voorop. Doorbreek de vicieuze cirkel van angst, spanning en pijn. Wetenschappelijke kennis over hoe het lichaam werkt als je ontspannen bent tijdens de bevalling, helpt je om te begrijpen dat het belangrijk is om een positieve mindset te creëren.

  Tip 2 – ontspannen
  Leer diep te ontspannen. Tegenwoordig zijn we altijd druk. Toch is ontspannen noodzakelijk om soepel te kunnen bevallen. In de cursus HypnoBirthing kom je erachter hoe jij jezelf kunt leren ontspannen. Hoe meer je daarmee oefent, hoe makkelijker het gaat.

  Tip 3 – effectieve ademhalingen
  Puffen en je paars persen maakt je gestrest. Leer daarom effectieve ademhalingen die meehelpen met de werking van je lichaam. Dit helpt je om de geboorte te laten gebeuren vanuit ontspanning.

  Tip 4 – laat de controle los
  Vele vrouwen willen tegenwoordig iedere situatie onder controle houden. In ons drukke bestaan is dit ook logisch, maar bij bevallen werkt het helaas averechts. De geboorte van je kindje wordt gestuurd door je lichaam. Als jouw brein de situatie onder controle wil houden kan je lichaam minder goed bevallen.

  Tip 5 – teamwork
  Bevallen doe je samen met je (geboorte)partner. Bereid je er dan ook samen goed op voor. Hij of zij kan echt veel meer doen dan je hand vasthouden. Versterk samen de band met je baby al in de zwangerschap en verdiep je in hoe jullie de geboorte van jullie kindje willen ervaren. Dat maakt jullie een sterke drie-eenheid en zo zal je de geboorte ook als teamwork ervaren.

  Tip 6 -geboorte­wensen
  Maak duidelijk wat je geboortewensen zijn en neem zelf de regie in handen.Denk van tevoren goed na over wat je allemaal belangrijk vindt voor jezelf en je baby en communiceer dit met je verloskundige. Als de geboorte begint, laat je alles los. Iedereen weet wat jij belangrijk vindt en gaat daarvoor zorgen.

  Tip 7 – natuurlijke pijnstiller
  Zorg voor een liefdevolle sfeer van rust en intimiteit in contact met elkaar en met je kindje. Dan worden de geboortehormonen, die je lichaam nodig heeft om soepel te bevallen, gemakkelijker aangemaakt. Oxytocine bevordert het geboorteproces en endorfine is je natuurlijke pijnstiller (vele malen sterker dan morfine). In de cursus HypnoBirthing leer je een speciale massage die ervoor zorgt dat je extra endorfine gaat aanmaken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply