Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 8 tips voor een happy en healthy lifestyle
  Rate this post

  Een gezond en gelukkig leven: wie wil het niet? Je hoort tegenwoordig steeds meer over dit onderwerp. Natuurlijk wil je een gezonde levensstijl, maar toch heb je niet altijd zin en tijd om met je work-out of dieet te starten. Ondanks dit wil je toch graag lekker in je vel zitten en vol energie aan iedere dag beginnen. No worries: wij hebben de oplossing voor jou! Met de onderstaande tips start je direct met jouw healthy lifestyle. A healthy you is a happy you!

  1. Maar eerst… heel veel water
  Water is essentieel om je lichaam te laten functioneren. Dit wondermiddel zorgt namelijk voor meer energie en een betere concentratie, en je krijgt minder last van kwaaltjes, zoals een slechte huid en hoofdpijn. Tevens verwijder je hiermee afvalstoffen uit je lijf en geef je je stofwisseling een boost. Het advies geldt om 2-3 liter water per dag te drinken. Vind je het lastig om hieraan toe te komen? Probeer het dan af te wisselen met thee of een druppeltje limonade in het water.

  2. Drink minder alcohol
  Heb je nog een fles wijn over van een feestje? Een wijntje op zijn tijd mag best, maar probeer dit minimaal te consumeren. Kies er bijvoorbeeld voor om op zaterdagavond één flesje te openen met je vriendinnen. Let wel even op dat je vervolgens niet toegeeft aan je eetbui. Toch maar even die zak chips of dat pak koekjes laten liggen. You’ll thank us in the morning, we promise!

  3. Fruit is nature’s candy
  Heb je zin in iets zoets om je trek te stillen? Kies dan voor een lekker stuk fruit! Fruit is een echte vitaminebom en zorgt dan ook voor veel energie en een gevulde buik. Ideaal om dat inkakmomentje halverwege de dag te voorkomen. Let wel op dat je een goed stuk fruit niet verwart met een vitaminepil of bruistablet. Een fris appeltje, banaan of sinaasappel blijft toch de betere optie!

  4. Eat your veggies
  Net zoals fruit zijn ook groenten een bron van vitamines. Sterker nog: groenten zijn echt onmisbaar voor je gezondheid. Er wordt al jaren aangegeven dat je het beste zo’n vijf of zes keer per dag een stuk groente of fruit per dag kunt consumeren. Vind je dit lastig? Probeer dan eens een green juice. Dit sapje zit bomvol met groenten, waardoor je toch aan je portie per dag komt.

  5. Doe een korte workout
  Beweging is goed voor je en zorgt bovendien voor een beter humeur en meer energie. Probeer daarom om ten minste één halfuur per dag te bewegen. Maak bijvoorbeeld een wandeling, dans lekker mee met je favoriete nummer of ga voor de verandering op de fiets naar school of je werk. Heb jij een kantoorbaan? Loop dan af en toe een rondje en haal zelf je koffie- of thee-refill in de keuken. Wil jij je beweging bijhouden? Dat kan met een motiverende sportarmband of activity tracker. Je zult merken dat je hier tevens een stuk beter door gaat presteren!

  6. Haal een frisse neus
  De meeste mensen brengen een groot deel van de tijd door op kantoor of in het schoolgebouw. De kans is in dit geval groot dat je (overdag) niet zoveel buiten komt. Probeer toch om minimaal één keer per dag even naar buiten te gaan. Kies er bijvoorbeeld voor om een klein stukje te lopen in je pauze of om zelfs buiten te lunchen (mits het weer meewerkt). Daarnaast kun je voor het weekend een leuke activiteit in de buitenlucht organiseren. Dit doet wonderen voor je lichaam en geest en zorgt daarnaast voor voldoende vitamine D!

  7. Ga iets eerder naar bed
  Behalve dat op tijd naar bed gaan goed is om uit te rusten, voorkom je hiermee ook een snackaanval in de avonduren. Met voldoende slaap hou je namelijk je cortisol-hormonen in balans, waardoor je minder cravings naar ‘slecht’ voedsel krijgt. Bovendien kan een slaapgebrek zorgen voor vroegtijdige veroudering, en dit is natuurlijk het laatste dat je wilt. Met het juiste telefoonhoesje kun je licht van je telefoon blokkeren, zodat je ongestoord kunt slapen. Zoals ook wel gezegd wordt: ‘Sleep is the best meditation’.

  8. Laugh till your stomach hurts
  Wist jij dat je al snel zo’n 100 calorieën hebt verbrand door te lachen? Tijdens een slappe lach train je namelijk volop je buikspieren. Dus ga er lekker voor zitten met je vriendinnen en lig uren in een deuk tijdens jullie favoriete komedies. Een glimlach doet wonderen, je voelt je bijvoorbeeld gelukkiger en staat hierdoor vrolijk en open in het leven. Wil je hier dagelijks aan herinnerd worden? Je kunt verschillende hoesjes ontwerpen met inspirerende quotes. Hiermee spreek je jezelf iedere dag weer moed in. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply