Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • 8 tips om zorgverzekeringen te vergelijken
  Rate this post

  Iedereen wil natuurlijk besparen op de zorgverzekering, omdat dit voor sommigen een grote kostenpost is. Daarom is het slim op goed te letten op bepaalde aspecten bij het kiezen van een passende zorgverzekering. Precies om die reden geven wij jou op deze pagina een aantal belangrijke tips die jou kunnen helpen bij het vinden van een goedkope zorgverzekering.

  1) Besparen op de aanvullende verzekering
  Ieder jaar wordt er weer opnieuw bepaald welke zorg er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Kom je erachter dat er niet genoeg wordt verzekerd? Dan is het mogelijk om voor bepaalde zorg een aanvullende verzekering af te sluiten. Bedenk dus goed welke zorg je denkt nodig te hebben en sluit hier eventueel een aanvullende verzekering voor af. Hierbij is het slim om de premie af te wegen op de hoogte van de vergoedingen.

  2) Verhoog het eigen risico
  Een andere optie om te besparen op de premie van de zorgverzekering is het verhogen van je eigen risico. In 2020 is het minimale eigen risico vastgesteld op €385 per jaar. Het is mogelijk om deze te verhogen met maximaal €500, dus €885 per jaar. In ruil voor het verhogen van de premie ontvang je een fikse korting op de premie, waardoor je flink wat geld kunt besparen.

  3) Controleer of je niet dubbel bent verzekerd
  Het kan zijn dat je vanuit de zorgverzekering bent verzekerd voor medische kosten in het buitenland. In dat geval is het slim om te controleren wat er wordt vergoed vanuit de reisverzekering. Er bestaat namelijk een kans dat je dubbel bent verzekerd voor medische kosten in het buitenland vanuit de zorg- en reisverzekering.

  4) Wel of niet collectief verzekeren?
  Iedereen heeft andere zorgwensen en daarom hoeft het niet altijd voordeliger te zijn om je collectief te laten verzekeren (bijvoorbeeld via een werkgever). Het kan namelijk zo zijn dat je een aanvullende verzekering nodig hebt en dat je hiervoor goedkoper uit bent bij een andere verzekeraar. Controleer dit dus ieder jaar goed door verschillende zorgverzekeraars te vergelijken.

  5) Verzeker je kinderen mee
  Heb je kinderen onder de 18 jaar? Dan zijn zij standaard meeverzekerd op de polis van één van de ouders. Het is daarom slim om je kinderen mee te verzekeren op de meest uitgebreide polis. Hierdoor kunnen zij namelijk ook gebruik maken van aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld de vergoeding van een beugel.

  6) Recht op zorgtoeslag
  Heel veel consumenten denken vaak dat zij geen recht hebben op zorgtoeslag. Toch kan dit in sommige gevallen anders zijn dan je denkt. Zo is het slim om dit te controleren, want je kunt hierdoor maar liefst €1188 besparen op jaarbasis. Kijk voor de voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

  7) Wel of geen gezinsverzekering afsluiten?
  Tegenwoordig bieden steeds meer zorgverzekeraars speciale gezinsverzekeringen aan. Dit houdt in dat je het gehele gezin bij één zorgverzekeraar kunt laten verzekeren in ruil voor een korting op de premie. Toch kan dit in veel gevallen niet verstandig zijn omdat iedereen andere zorgwensen heeft. Kijk daarom individueel naar de zorgwensen en sluit voor ieder gezinslid apart een verzekering af die aansluit op zijn of haar zorgbehoeften.

  8) Zorgverzekeraars vergelijken
  Voordat je een zorgverzekering afsluit is het verstandig om verschillende verzekeraars onderling met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun je gebruik maken van de vergelijker op deze pagina waarmee je zorgverzekeraars kunt vergelijken op prijs, zorgkeuze en prijs/kwaliteit verhouding. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je een goede zorgverzekering afsluit voor jouw persoonlijke situatie. Bovendien bespaar je hierdoor niet alleen geld, maar ook een hoop tijd die je dan kunt besteden aan andere belangrijke zaken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply