Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Aan het óverleven in plaats van leven?
  Rate this post

  Stress en vermoeidheid in onze drukke wereld lijken er bijna bij te horen. Als we bezig zijn om al onze rollen in het dagelijks leven te vervullen én het is dag in dag uit drukdrukdruk, dan lopen we het risico dat we wennen aan leven in een te hoog tempo. Ons lichaam draait daardoor op een verhoogd adrenalinegehalte en onze vermoeidheid kan ongemerkt in uitputting overgaan.

  Als we niet ingrijpen, is de kans op een burn-out groot. We raken op deze manier soms ver van huis, maar wanneer je leert om je lijf te voelen, dan kom je thuis in jezelf.
  Haptotherapie kan je daarbij helpen. Door aanraking, oefeningen en gesprekken ga je weer ervaren hoe je in je vel zit, waar je grenzen liggen en wat je nodig hebt om in balans te komen en te blijven.
  Door inzicht te krijgen in wat je drijfveren zijn – waarom je doet wat je doet -, krijg je de keuze om je leven bij te sturen. Met haptotherapie leer je naar je lichaam te luisteren, zodat je herkent wanneer je in oude patronen vervalt, waardoor je bijvoorbeeld te hard gaat werken, jezelf voorbijloopt, of voor iedereen gaat zorgen. Als je leert om ook goed voor jezelf te zorgen, ga je meer van het leven genieten.

  Gevoelsleven, verstand en lichaam komen in balans. De haptotherapie geeft je de hand­vatten om je al oefenend in het dagelijks leven overal thuis te voelen, want jezelf neem je in alles mee.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply