Rate this post
 • Aandacht voor het innerlijke landschap
  Rate this post

  Mindfulness: bijna iedereen weet ongeveer wel wat het is en wat je er van kunt ­verwachten. Als ik het kort mag samenvatten, zeg ik altijd, dat mindfulness je leert  om te gaan met de dieptepunten in je leven, maar ook met de hoogtepunten.

  Al jong leren we moeilijke en vervelende zaken te ontwijken of van ons af te duwen. Fijne en prettige dingen willen we juist graag vast­houden en niet meer loslaten. Deze reactiepatronen hebben zich stevig gevestigd in ons leven; zó stevig dat we haast vanzelfsprekend vanuit deze patronen reageren op situaties.  In de mindfulness training leer je van een ­afstand naar je gedachten en gevoelens te ­kijken. Gewoon zien wat er zich voordoet in een moment, open en zonder te oordelen. In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens, probeer je er op een accepterende, niet-oordelende manier bij stil te staan.

  Je staat je toe te voelen wat je op dat moment voelt. Dingen laten zijn zoals ze zijn, maakt loslaten een stuk gemakkelijker. In de training krijg je ruimte om contact te maken met je lichaam en de sensaties die je voelt. Voor een aantal mensen gaat er dan een nieuwe wereld open; een wereld waar ze de toegang naar kwijt waren geraakt. Zo ontstaat er weer aandacht voor het innerlijke landschap. Meestal is aan te raden om een mindfulnesstraining in een groep te doen, maar misschien vind je het prettiger om 1-op-1 te werken.  Er is dan veel aandacht voor jouw persoonlijke proces, en we kunnen sessies inplannen aan de hand van jouw agenda.

  Interesse? Kijk op
  www.liberowalcheren.nl/aanbod.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply