Rate this post
 • Aandacht voor de seizoenen van jouw leven
  Rate this post

  Heb je zin om tijd vrij te maken voor jouw leven? Elk seizoen organiseren we een zondag op Natuurbegraafplaats Geestmerloo: dicht bij de seizoenen. We hebben de ruimte om te praten, te luisteren, te zijn, te wandelen, te lunchen.

  Samen verkennen we diverse onderwerpen rondom jouw leven:
  – waarderen van je leven tot nu toe
  – overeenkomsten tussen geboren worden en overlijden
  – jouw idee over sterven
  – je voorbereiden op jouw afscheid en uitvaart
  – voor jezelf zorgen als je ziek bent, of als iemand dicht bij jou ziek is

  Hier komen meer vragen uit voort, om verder over na te denken. En zaken om samen te beslissen, en dingen om nú te doen.

  Seizoenen
  Elk seizoen van het jaar kun je ook verbinden aan de seizoenen in jouw leven. Door bijvoorbeeld naar de zomer te kijken, zie je veel kleuren, geuren, bloemen, ervaringen.
  Je kunt de zomer als symbool zien voor de rijkdom, de volle bloei van jouw leven. Wat heb je allemaal meegemaakt. En wat zou je nog willen doen? Als je nog iets te doen hebt, op te lossen, uit te praten: doe het nú. Welke liefde heb je gegeven en ontvangen? En geniet van deze rijkdom.
  In de herfst gaat het meer over voorbereidingen: op een geboorte, op een afscheid. Het samenstellen van de uitzet voor jouw uitvaart. Wat kun je nu al verzamelen, of opschrijven, bespreken, bedenken?
  Het praten en filosoferen over, en het onderzoeken van het sterven is een onderwerp voor de winter. Het daadwerkelijke overgaan, sterven, overlijden. Kan een afscheid uit dit leven ook een aankomst elders zijn?
  In de lente is het mogelijk om te groeien, om goed voor jezelf te zorgen. Hoe kun je dat doen en welke hulp is hierbij mogelijk?

  Alle seizoenen komen in het nieuwe programma aan bod. Een zondag samen zijn, elkaar inspireren, gefaciliteerd door Nienke Blom van libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding, Judith van der Burg van Verloskundigen Praktijk Alkmaar en Natuurbegraafplaats Geestmerloo. Praten over mogelijkheden, vragen stellen, samen stil zijn en samen sparren: er is aandacht en tijd voor jou.
  Uiteraard zorgen we ook goed voor ons lichaam, met voldoende drinken en een gezonde lunch. Meer weten of je aanmelden? www.libellealkmaar.nl/agenda

  Kom naar onze interactieve bijeenkomsten, waar informatie en inspiratie te vinden is.
  Op woensdagavonden is er een inleiding, op diverse locaties.
  Woensdag: 14 december 2022 – 8 maart 2023 – 14 juni 2023 – 13 september 2023 – 13 december 2023
  De bijeenkomsten op de zondagen vinden plaats op natuurbegraafplaats Geestmerloo.
  Zondag: 23 april 2023 – 9 juli 2023 – 8 oktober 2023 – 14 januari 2024
  Voorafgaand aan het programma is een rondleiding bij Natuurbegraafplaats Geestmerloo mogelijk.
  Actuele informatie, locaties, kosten en aanmelden: www.libellealkmaar.nl/agenda

  Inspiratiemagazine bestellen? Digitaal of op papier? Kijk voor meer informatie op www.libellealkmaar.nl/inspiratiemagazine

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply