Rate this post
 • Aandacht voor wie jij bent
  Rate this post

  Borstkanker verdient persoonlijke aandacht. Iedere vrouw is speciaal. Dit vraagt om aandacht die aansluit bij het leven van deze ene vrouw. Ondanks de gemeenschappelijke delers bij het kankerproces is de beleving voor iedereen anders.

  Borstkanker is vaak een eenzaam proces. Hoe ga jij met je ziekte om tijdens of na je behandeling? Ook al heb je veel steun om je heen, toch zijn er zaken waar je met je naasten liever niet over praat of je wilt niet te veel zeuren. Ga daarom op zoek naar die begeleiding die jij nodig hebt en iemand waar jij vertrouwen in hebt. In mijn begeleiding maak ik gebruik van diverse technieken, waaronder Hypnotherapie, NLP en EMDR. Samen gaan we op zoek naar de belemmerende emoties die je ervaart in samenhang met de ziekte of de ziekte die je hebt gehad. Hoe ga jij om met de angst, de pijn, het verlies, je seksualiteit, je naasten? Wat zou je willen verbeteren in de omgang met jezelf en met anderen en hoe leer je weer van jezelf te houden? Allemaal onderwerpen die tijdens of na je behandeling de aandacht verdienen.
  Als therapeute heb ik specifiek gekozen voor vrouwen. Dit heeft gevolgen voor de wijze waarop ik met mijn cliënten communiceer. Waar een man vaak oplossingsgericht omgaat met ziekte, is een vrouw vaak sociaal gericht en zoekt ze steun bij haar geliefde, vrienden of familie. Ze wil een luisterend oor en voelt zich hierdoor gesteund. Vanuit dit oogpunt geef ik begeleiding en steun, maar de procesvorming doe je helemaal zelf. Tijdens mijn werk als Maatschappelijk werker en Casemanager in de GGZ heb ik de opleiding EMDR gevolgd, de opleiding Imaginatie, de vierjarige opleiding Hypnotherapie en Integrale Psychosociale Therapie (SHO register) en de opleiding Psycho-oncologisch Therapeute. Hiernaast heb ik mij ingezet voor buddywerk met kankerpatiënten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply