Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Aangenaam Anna
  Rate this post

  Bij het St. Anna Ziekenhuis en TopSupport kunnen inwoners uit Eindhoven en Geldrop en wijde omgeving terecht voor een uitgebreid pakket aan medische (sport)zorg. In elke editie vind je informatie over nieuwe ontwikkelingen en behandelingen, cijfers en feiten.

  TopSupport na corona
  Patiënten die met corona in het ziekenhuis hebben gelegen, worden daarna begeleid bij hun revalidatie. Maar patiënten die met ‘milde’ corona thuis zijn gebleven, hebben deze begeleiding niet en kunnen vaak nog lang klachten ervaren.

  Als jij hier ook mee te maken hebt, kun je je huisarts of specialist vragen om een doorverwijzing naar TopSupport. TopSupport helpt bij langdurige vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst en spierpijn na corona. Vaak blijken deze klachten een gevolg van een sterke terugval in conditie. Je hart-, long- en spierfunctie en je conditie worden in kaart gebracht door middel van een inspanningstest en een ademgasanalyse. In een gesprek met de sportarts wordt het vervolgtraject bepaald. Dit kan bestaan uit begeleiding met een inspanningsfysioloog van TopSupport of een doorverwijzing naar één van de samenwerkingspartners, zoals een logopedist of een speciaal opgeleide coronatherapeut. Kijk voor meer informatie op www.topsupport.nl.

  Waarom TopSupport:
  – je kunt er snel terecht
  – uitgebreid sportmedisch onderzoek
  – groot netwerk van specialisten

  AnnApotheek vernieuwd
  Al 10 jaar lang weten patiënten van binnen en buiten het St. Anna Ziekenhuis de AnnApotheek te vinden. Gedurende deze jaren is het dienstenpakket van de apotheek flink uitgebreid. Daarom is de locatie recent uitgebreid en vernieuwd.
  De vernieuwde apotheek is volledig gemoderniseerd, waardoor de dienstverlening nog beter en klantvriendelijker kan worden verleend. Er zijn twee zitbalies en vier balies. In het nieuwe flexibele kantoor kunnen de apotheekassistentes volledig afgeschermd gesprekken voeren met patiënten over hun medicatie. Door de uitbreiding van de werkruimtes is het werkproces beter gestructureerd. En met de komst van een hypermoderne geneesmiddelenrobot wordt een aantal routinewerkzaamheden nu automatisch uitgevoerd.

  Openingstijden
  – Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
  – Zaterdag van 14.00 – 18.00 uur

  Bekkenbodemproblemen: er is iets aan te doen!
  Bekkenbodemklachten komen veel voor en kunnen erg vervelend zijn. Veel voorkomende klachten zijn ongewild urineverlies, bijvoorbeeld bij het sporten, pijn bij het vrijen of moeilijk plassen. Toch lopen veel vrouwen er langer mee door dan nodig is. Omdat ze zich schamen, maar ook omdat ze denken dat er niets aan hun klachten te doen is. Bekkenbodemproblemen zijn vaak juist goed te behandelen.

  De bekkenbodem bestaat uit de bekkenbodemspieren en verschillende organen in de onderbuik. Deze bekkenbodemspieren ondersteunen de blaas, darmen en baarmoeder. Deze organen en spieren werken nauw samen bij bijvoorbeeld het ophouden van urine en ontlasting. Als de bekkenbodem niet goed werkt, kunnen er verschillende klachten ontstaan.
  Bij het bekkenbodemcentrum van het St. Anna Ziekenhuis is er gekozen om in een gezamenlijk team van meerdere specialisten te onderzoeken en te behandelen, zoals een uroloog, maag-darm-leverarts, chirurg en gynaecoloog. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat je voor alle organen en/of klachten in de bekkenbodem de juiste zorg krijgt. Zo krijg je direct de zorg die bij jouw situatie past. Daarnaast kun je er snel terecht, heb je het eerste gesprek met een gynaecoloog en uroloog tegelijk en krijg je het onderzoek, de uitslag en een concreet behandelplan op één dag.
  Heb je vragen of wil je een eerste afspraak maken? Neem dan (met een verwijzing van je huisarts) contact op met Bekkenbodemcentrum Anna via 040-2864865.

  Online informatieavond over zwangerschap
  Speciaal voor iedereen die tussen de tien en de zestien weken zwanger is en meer wil weten over wat een zwangerschap met je doet, houdt het St. Anna Ziekenhuis via Teams de online informatieavond ‘De zwangerschap’, speciaal gericht op deze eerste (spannende) periode. Je hoort wat een zwangerschap lichamelijk en geestelijk met je doet, welke klachten je kunt ervaren en wat je daar aan kunt doen, hoe het traject bij je verloskundige en/of het ziekenhuis verloopt en waar je op moet letten qua voeding. Uiteraard is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen. De eerstvolgende informatieavond is 27 juli van 19.30 tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.st-anna.nl/geboortecentrum

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply