Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Aangenaam, ik ben… jouw huid!

  Geen mens is hetzelfde, iedereen heeft een unieke schoonheid. Onzuiverheden, lijntjes of een onrustige huid kunnen afleiden van deze schoonheid. Om jou optimaal te laten stralen, kun je je huid een handje helpen. Maar als iedereen uniek is, hoe kom je er dan achter wat voor jou werkt?

  Wat wel werkt en wat niet werkt, is sterk afhankelijk van welke verschijnselen jouw huid vertoont. Misschien heb je veel last van puistjes, pukkeltjes en roodheid. Of je kampt juist met fijne (droogte)lijntjes, schilfertjes en pigmentvlekjes. Om deze klachten effectief aan te kunnen pakken, is het nuttig jouw huid beter te leren kennen.

  Leer je huid kennen
  De eerste en belangrijkste stap naar het leren kennen van jouw huid, is ontdekken welk huidtype je hebt. Dit huidtype gaat vaak gepaard met specifieke klachten. Pas wanneer je weet waar de problemen vandaan komen, kun je deze gericht gaan aanpakken. Een huidspecialist kan je hierbij helpen. In dit artikel behandelen we veel voorkomende huidtypes waar herkenbare klachten uit voortkomen, namelijk de vette huid, droge huid en de rijpere huid.

  Vette huid
  Dit huidtype maakt van nature veel talg aan, waardoor de huid vetter oogt en voelt. Ook zijn de poriën vaak grover en glanst de huid snel. Door de grove poriën en de overproductie van talg kunnen er snel ontstekinkjes ontstaan, oftewel puistjes. Het huidbeeld is daardoor vaker onrustig met roodheid, onzuiverheden en mee-eters. Belangrijk bij dit huidtype is om goed te reinigen en exfoliëren. Hiermee worden dode huidschilfers en vuil uit de huid verwijderd. Om te voorkomen dat de huid nog meer talg gaat produceren, moet je er daarbij voor zorgen dat de huid goed gevoed en gehydrateerd blijft middels een moisturizer.

  Droge huid
  Deze huid maakt juist minder talg aan en/of houdt minder vocht vast. Dat kan leiden tot een trekkerig gevoel, in sommige gevallen jeuk en schilfertjes. Fijne lijntjes vallen hierbij vaak sneller op. Belangrijk is daarom om de huid te stimuleren vocht vast te houden en niet verder uit te drogen. Pas daarom bijvoorbeeld op met heet water en droge ruimtes. Het behandelen van de droge huid is met name gericht op het voeden van de huid.

  Rijpe huid
  Al vanaf je dertigste levensjaar begint de huid de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. Dit begint met verminderde elasticiteit, waardoor rimpels en fijne lijntjes langzamerhand tevoorschijn komen. Uv-straling en onvoldoende voedingsstoffen in de huid zijn hierbij belangrijke boosdoeners. Richt je bij de rijpere huid op het inbrengen van vocht, beschermen van de huid en het stimuleren van de celdeling.

  De specialist
  Als jij wilt weten wat jouw huidtype is en welke behandelingen daar het best bij passen, ben je bij Huid en Uiterlijk aan het juiste adres. Tijdens een huidanalyse brengen we jouw huidklachten zorgvuldig in kaart. Allereerst kijkt de specialist met het blote oog naar je huid. We beoordelen verschijnselen als puistjes, donkere vlekken of geïrriteerde plekjes. Verder stellen we vragen over je leefstijl. Denk aan vragen als: Hoe ziet je eetpatroon eruit? Gebruik je medicijnen? Hoe ziet je verzorgingsprogramma er nu uit? Door de observatie te combineren met de vergaarde kennis over leefstijl, kunnen we je huidtype nauwkeuriger vaststellen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply