Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Aangenamer leven met een hulpmiddel
  Rate this post

  Een chronische ziekte of een aandoening kan ervoor zorgen dat je leven een stuk moeilijker is en dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is. Ook een ongeluk zit in een klein hoekje en er kan dus op ieder moment in je leven een moment ontstaan waarop je een hulpmiddel nodig hebt. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor jong en oud die kunnen helpen om je leven een stukje eenvoudiger te maken.

  Orthopedische hulpmiddelen zoals braces, ortheses en protheses kunnen jou helpen om gemakkelijker te leven met jouw tijdelijke of permanente beperking. Tijdens het behandeltraject kan de behandelaar een orthopedisch hulpmiddel adviseren. Een hulpmiddel zorgt er in veel gevallen voor dat je minder pijn ervaart en dat je mobiliteit wordt bevorderd.

  Specialist
  Van Dinter Den Haag BV is een orthopedische instrumentenmakerij, en is gespecialiseerd in protheses, ortheses en braces, therapeutische elastische kousen, steunzolen en korsetten. Je kunt bij het bedrijf terecht op basis van een doorverwijzing van een medisch specialist. In de meeste gevallen kan het hulpmiddel dan ook vergoed worden door de zorgverzekering. Uiteraard kun je ook zelf contact met de zaak opnemen voor het maken van een afspraak.

  Knie
  Voor jong én oud zijn veel soorten kniebraces die ingezet kunnen worden bij aandoeningen aan de knie. De keuze van het hulpmiddel wordt samen door de orthopedisch adviseur van Van Dinter Den Haag BV en jou gemaakt. De orthopedisch adviseur voert eerst een lichamelijk onderzoek uit. Aan de hand van de resultaten én de beoogde functie van de kniebrace wordt er uiteindelijk een keuze voor een bepaalde kniebrace gemaakt. Soms kan het zo zijn dat je geen kniebrace kunt dragen. Als dit het geval is, kan er gekeken worden of een Agilium Freestep iets voor jou is. Deze voorziening is nog niet zo lang op de markt, maar is zeker een zeer goed alternatief, omdat deze brace voor ontlasting van de knie zorgt.

  Pols, hand en duim
  Door steeds herhalende werkzaamheden kan de reumatische ziekte artrose ontstaan aan je pols, hand of duim. Door het dragen van een brace zorg je voor rust, waardoor de pijnklachten kunnen verminderen. Om de pols of duim te stabiliseren, zijn er meerdere confectiebraces. Een goed voorbeeld daarvan is de Push CMC-1 duimbrace. In sommige gevallen is een confectiebrace niet geschikt en wordt er een maatwerkvoorziening aangemeten. Samen met jou wordt er dan een materiaalkeuze gemaakt. Veel cliënten kiezen tegenwoordig voor een siliconenbrace. Siliconen is een lichtgewicht materiaal en is daarnaast ook erg hygiënisch.

  Schedelafwijking bij jonge kinderen
  Een schedelafwijking ontstaat door een ongelijke groei van de schedeldelen. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan je kindje bijvoorbeeld een voorkeurshouding ontwikkelen, waardoor te veel druk aan één kan van de schedel ontstaat. Dit kan al in de baarmoeder beginnen. Wanneer je baby of jonge kindje een schedelafwijking heeft, kun je een redressiehelm of babyhelm inzetten om de afwijking te corrigeren.

  Steunkousen
  Misschien denk je dat steunkousen met name gedragen worden door oudere mensen, maar dat is niet juist! Steunkousen kunnen ingezet worden bij uiteenlopende klachten van kramp en jeuk tot vochtophopingen en spataders. Steunkousen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten én kleuren, zodat er voor iedereen een juist exemplaar bij zit. Voor het aantrekken van steunkousen zijn ook speciale aantrekhulpmiddelen verkrijgbaar.

  Voor, tijdens en na de zwangerschap
  Rondom de zwangerschap kun je te maken krijgen met allerlei klachten, waar je voorheen geen last van had. Ook kunnen (chronische) ziekten of aandoeningen eventueel verergeren. Gelukkig zijn ook hiervoor verschillende hulpmiddelen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een bekkenband bij bekkeninstabiliteit of steunzolen voor doorgezakte voeten. Steunkousen kunnen tijdens de zwangerschap voor minder vochtophopingen zorgen. Ook voor na de geboorte zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar die het voor jou gemakkelijker maken om voor je kindje te zorgen. Samen met een orthopedisch adviseur van Van Dinter Den Haag kun je kijken wat voor jou het beste werkt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply