Rate this post
 • Aanraking met aandacht
  Rate this post

  Kanker laat lichamelijk en geestelijk zijn sporen na. Tijdens de behandeling in het ziekenhuis ligt de nadruk op de ziekte en minder op de mens. Massage kan dan zó welkom zijn als iemand geconfronteerd wordt met deze ingrijpende ziekte. De aanraking met aandacht in rust tijdens het masseren wordt vaak als ­wel­dadig ­ervaren. Even het lichaam op een ­positieve manier voelen.

  Massage vóór, tijdens en na de behandelingen kan het herstel ondersteunen. De massage biedt geen genezing, maar ontspant en kan pijnstillend werken. Klachten als slapeloosheid en angst kunnen verminderen. Ook kan iemand zich minder eenzaam en depressief gaan voelen. De massage kan zowel onderdeel zijn van de curatieve als de palliatieve zorg bij kanker. De massage wordt afgestemd op de wensen, ziekte, klachten en conditie van de cliënt.
  Tilly Tesselaar heeft in Heiloo een praktijk voor massagetherapie. Massagetherapie is een vorm van complementaire zorg en kan ondersteunend werken als iemand psychologische hulp krijgt en/of een medische behandeling ondergaat. Tilly heeft haar opleiding gevolgd bij Holos in Utrecht. Kindermassage is ook een deel van haar vakgebied.

  Bij het instituut Massage bij Kanker heeft ze een specialisatie gedaan, en ze beschikt dan ook over de kennis om een veilige en verantwoorde massage te geven aan mensen met kanker.
  Als de cliënt niet naar de praktijk kan komen, kan de behandeling ook in de eigen thuis­situatie plaatsvinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply