Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Een achtbaan van emoties…’
  Rate this post

  ‘Twee maanden geleden ben ik erachter gekomen dat ik borstkanker heb. De diagnose was totaal onverwacht, want borstkanker komt nauwelijks voor in mijn familie en bij een eerder onderzoek, kortgeleden nog, was er niks gevonden. Opeens kom je dan in een achtbaan van emoties en belevenissen terecht, met onderzoeken en behandelingen.

  Ik schrok er enorm van dat ik ook chemobehandelingen moest ondergaan, want ik hou erg van gezond leven en natuurlijke middelen, en chemotherapie valt daar natuurlijk niet onder. Toch koos ik hiervoor omdat het mijn beste kans op genezing is. Ik wist dat m’n haar ervan zou gaan uitvallen en dat is naar. Je haar is toch bepalend voor hoe je eruitziet en ik voel me er vrouwelijk door! Zonder haar zie je ook meteen dat je ziek bent…

  In het ziekenhuis had ik al informatie gekregen over haarwerken en Kapsalon Rosa, en nog vóór de eerste chemobehandeling ben ik voor het eerst naar de salon gegaan, met mijn eigen haar dus. Ik kwam daar in een aparte studio terecht, wat ik wel fijn vond. Ik hoefde niet zonodig een haarwerk dat lijkt op mijn eigen kapsel, maar wilde iets wat ik echt leuk vond staan. Het is een mooie kans om eens wat anders uit te proberen! Ik heb allerlei verschillende haarwerken gepast, en werd er fantastisch bij geholpen.
  Toen ik het haarwerk net had, voelde het raar om ermee rond te lopen, want sommige mensen in mijn omgeving wisten niet dat ik ziek ben en gaven me complimenten over mijn nieuwe kapsel.

  Het is fijn dat er in een periode waarin je gezondheid en schoonheid aangetast lijken te worden, er lieve mensen voor je klaarstaan die je helpen om je weer mooi en vrouwelijk te laten voelen. Naast de medische hulp.
  Ik heb nu nog een half jaar aan chemotherapie te gaan en daarna wacht nog een operatie. Een hele onderneming bij elkaar… Maar ik heb tenminste weer die mooie bos haar die ik vóór de behandelingen ook al had, en daar ben ik heel blij mee!’

  – Wilma (53) uit Emmeloord

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply