Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3/4 - (1 stemmen)
 • ‘In mijn achterhoofd weet ik al hoe het resultaat gaat worden’
  3/4 - (1 stemmen)

  Van huis uit ben ik bekend met het doktersvak. Mijn beide ouders waren arts en dat heeft me altijd geboeid. Mijn voorliefde voor de plastische chirurgie is ook thuis ontstaan. Een arts-assistent van mijn moeder vertelde daar over zijn werk, waarbij zij de eerste replantatie van vingers en handen uitvoerden in Ljubljana. Het maakte ontzettend veel indruk op me; wat een prachtig vak. Dat vond ik erg fascinerend. Later heb ik hem weer ontmoet toen ik zelf een voordracht hield in Nashville. Hij was inmiddels professor geworden in Amerika.

  Naam Julia Zguricas PLASTISCH CHIRURG BIJ Kliniek Voorne Putten

  Inmiddels werk ik al weer heel wat jaren als plastisch chirurg en kan ik volmondig zeggen dat het nog steeds het allermooiste vak van de wereld is. Een patiënt komt bij mij met een lichamelijk probleem en ik kan hem of haar met mijn kennis en ervaring een oplossing bieden. Terwijl ik een lichamelijk onderzoek uitvoer en het probleem analyseer, weet ik in mijn achterhoofd al hoe het resultaat gaat worden.

  Natuurlijk komt het ook voor dat een patiënt een wens heeft waar ik niet achter sta. Men kan van mij altijd mijn eerlijke mening verwachten, want ik handel in het belang van de patiënt. Het doel van de operatie is dat het probleem van de patiënt wordt opgelost. Als ik daar niet van overtuigd ben, dan opereer ik niet. Ook al is de patiënt daar niet altijd blij mee en bestaat het risico dat hij of zij naar een andere arts gaat.

  Het mooie aan mijn vak is de combinatie van het zien en horen van de patiënt, de probleemanalyse, de technische handelingen tijdens de operatie en de nazorg. Bovendien is het een breed vak, waarbij ik allerlei verschillende lichaamsdelen opereer. Dit totaalpakket biedt een enorme veelzijdigheid en daar houd ik erg van.

  Hoe bij mij de balans tussen werk en vrije tijd is? Ik heb een man en twee studerende dochters waar ik zoveel mogelijk tijd mee doorbreng en ik hou van koken en tuinieren. Daarnaast besteed ik mijn vrije tijd toch ook vaak aan mijn werk. Management en het ontwikkelen van netwerk met verwijzers vind ik erg belangrijk. Ook nascholing is natuurlijk erg nodig en ik help graag mee om kennis bij andere medische professionals te vergroten.

  Toekomstplannen? Ik ga lekker door met waar ik mee bezig ben, want dat bevalt me prima. Daarnaast zou ik de komende jaren een aantal wetenschappelijke artikelen willen publiceren over mijn vak en waar ik me de afgelopen jaren mee bezig gehouden heb. De ontwikkelingen in mijn vakgebied staan nooit stil en datzelfde geldt voor mijn eigen ontwikkeling!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply