Rate this post
 • Acne en acnelittekens
  Rate this post

  Acne is een van de meest voorkomende huid­aandoeningen die ook op latere leeftijd nog aan­wezig kan zijn. Er zijn verschillende vormen van acne. Van verstopte poriën (comedonen of mee-eters), die veroorzaakt worden door vuil en teveel talg, tot ontstekingen die veroorzaakt worden door bacteriën. Bepaalde factoren kunnen acne verergeren zoals bijvoorbeeld: hormonen, stress en medicijngebruik.

  Polyderma heeft verschillende behandelingen om de acne aan te pakken, al dan niet ondersteund door geneesmiddelen, voorgeschreven door de huisarts. Hierbij kun je denken aan een dieptereiniging van de huid, waarbij de mee-eters en puistjes verwijderd worden of een peeling, waarbij de dode huidschilfers die de uitgang van de talgklieren blokkeren verwijderd worden. De huidtherapeut leert je ook hoe je zelf je acne kunt verzorgen.

  Wat kun je verder doen?
  Gezonde voeding, voldoende slaap, beweging, frisse lucht en zonlicht hebben een gunstige invloed op acne. Let op: teveel zon veroudert je huid snel en maakt de huid dikker. En dit laatste heeft weer een negatieve invloed op de acne. Wat je beslist niet moet doen is zelf gaan peuteren aan je huid; de kans op littekens neemt daarbij toe.

  Behandeling van acnelittekens
  Heb je in het verleden acne gehad en nog last van littekens? Ook dan kan de huidtherapeut wat voor je betekenen. Door middel van Microdermabrasie, peelingen of het gebruik van de Dermastamp wordt de huid gladder gemaakt en de celvernieuwing gestimuleerd. Door er op de juiste manier mee om te gaan, in combinatie met een vakkundige behandeling bij de huidtherapeut, kun je heel wat aan je acne verbeteren. Blijf er niet te lang mee rondlopen, maar maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.
  Dit is ook mogelijk zonder verwijzing. Bij Polyderma zijn alleen gekwalificeerde huidtherapeuten werkzaam, met een hbo-diploma, geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Wij hebben contracten met vrijwel alle verzekeringen. Acnetherapie wordt door de zorgverzekering deels vergoed uit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply