Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Acne: goed te behandelen
  Rate this post

  Acne wordt veroorzaakt door verstopte poriën met talg, bacteriën en vetzuren. De ingang van je huidporiën vernauwen of blokkeren en hierdoor ontstaat een hoop ellende: rode bultjes, verstoppingen en (onderhuidse) ontstekingen. Acne kan voorkomen in je gezicht, op je borst en op je rug. De ernst van de acne, de klachten en de littekenvorming bepalen welke behandelmethodes geschikt zijn.

  Acne is, onder andere, te behandelen met peelings. Deze professionele dieptereinigingen verwijderen onder andere dode huidcellen (oververhoorning van de huid), zodat de poriën weer vrij zijn om talg af te voeren.
  Er zijn verschillende peelings die helpen bij acne: TCA, glycolpeelings, salicylzuurpeelings en de mechanische peelings. Alleen zijn dit peelings die meer verandering teweegbrengen dan de reguliere scrubs of andere dieptereinigingen. Tijdens een peeling met glycolzuur wordt je huid gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe cellen.

  Acnetherapie bij de praktijk van Silvia Eising kan onder meer ook bestaan uit:

  – manuele reiniging van de huid
  – dieptereiniging van de huid met behulp van medische of chemische peelings
  – rood / blauw lichttherapie
  – licht- en lasertherapie
  – camouflagetherapie
  – littekentherapie

  Advies is belangrijk

  Als jouw huid regelmatig gepeeld én op de juiste manier behandeld wordt, zullen mee-eters of talgophopingen minder snel ontstaan. En nóg een voordeel: de huidvernieuwing wordt door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd. Elke huid is anders. Een goed advies over de juiste behandelingsvorm is de sleutel voor het meest effectieve resultaat! De acne zal sterk verbeteren, komt tot rust en je huidstructuur zal verbeteren.

  Als je aanvullend verzekerd bent, kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Een actieve bijdrage van jou is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wil je weten wat jij kunt doen om acne te verminderen? De huidtherapeuten / schoonheidsspecialisten van de praktijk geven je graag advies op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering.

  Vraag het Silvia

  1. Komt acne alleen bij tieners voor?
  Nee. Hoewel acne ook wel ‘jeugdpuistjes’ wordt genoemd, komt het ook bij volwassenen voor. Het kan dan veroorzaakt worden door veranderingen in de hormonen, door pilgebruik, zwangerschap of de overgang. Maar het kan ook te maken hebben met bijvoorbeeld verkeerde voeding of stress.

  2. Wat kun je zelf doen aan acne?
  Veel! Het behandelen van acne begint bij een goede thuisverzorging. Het is altijd belangrijk om je huid dagelijks te reinigen. Hoe verleidelijk het ook is: probeer de mee-eters, pukkeltjes en puistjes niet uit te knijpen. Dit kan leiden tot littekens en (nog) meer klachten. Laat dit dus door een professional doen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply