fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Acne hoeft niet; er is altijd een oplossing!

  Acnebehandelingen geven doen wij van binnenuit en van buitenaf. De huid is een weerspiegeling van de binnenkant; vandaar ook dat deze totaaloplossing voor een lange termijn werkt. Ons team van huidspecialisten werkt met jou naar een passende oplossing op maat. Acnebehandelingen worden ­(geheel of gedeeltelijk) vergoed via je zorgverzekering.

  Tijdens je eerste bezoek bij Instituut Essence in Oud-­Beijerland word je ontvangen met een kop verse koffie, losse kruidenthee of een andere gezonde drank. ‘Voordat met behandelen wordt overgegaan, bespreken wij in een intake gesprek van 45 minuten de achtergronden die kunnen meespelen bij acne: hoelang je al last hebt en welke factoren van toepassing zijn. Denk hierbij aan thuisverzorgingsproducten, crèmes van de huisarts of dermatoloog, medicatie, anti-biotica enzovoort’, vertelt Caroline, ­eigenaresse van Essence.

  Advies
  ‘Tijdens het intakegesprek bekijken we de huid aandachtig en maken we gebruik van een huidmetingsapparaat. Het is bijzonder belangrijk dat mensen thuis de juiste producten gebruiken om resultaat te behalen en de behandeling in het instituut te ondersteunen’, zegt Caroline. ‘Wij adviseren daarom altijd in thuisverzorgingsproducten. Zonder dat zijn de behandelingen in het instituut onvolledig.’

  Een juiste diagnose
  Om acne effectief te behandelen, is een juiste diagnose belangrijk. Elke acnehuid is anders. Maatwerk is onze sterke kant. Naast uitreinigende behandelingen zetten wij veel chemische peelings in om de ontstekingen en talgpropjes sneller te laten verdwijnen. Bij acnehuiden is er vaak sprake van een verhoorningsprobleem. Te veel dode huidcellen plakken aan de huid en verstoppen deze, waardoor ontstekingen gemakkelijk hun weg in de huid vinden. Deze sterke peelings werken fantastisch en boeken snel resultaat.
  Als mensen in een later stadium bij ons komen en al veel littekens hebben opgelopen, kunnen wij, nadat de huid rustig is en ontstekingsvrij, starten met het behandelen van littekens om deze te verminderen.

  Acne en leeftijd
  ‘Acne komt soms al vanaf erg jonge leeftijd voor. Acnehuiden die we behandelen, zijn vanaf 9 jaar tot 45+. We hebben van ons huidverzorgingsmerk Dermalogica een tienerlijn die we hiervoor inzetten. Ook volwassenenacne komt veel voor’, vertelt Caroline verder. ‘Vaak hebben voeding, hormonen, leefstijl en darmen met acne te maken. Dit testen wij met behulp van bioresonantie en levenbloedanalyse onder de microscoop. Het uittesten van effectieve voedingssupplementen is uniek. We bekijken welke het beste bij jóúw passen. Natuurgeneeskundige consulten worden ook (geheel of gedeeltelijk) vergoed via je zorgverzekering.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply