Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Activeer je zelfhelend vermogen
  Rate this post

  Wanneer je je flink hebt gestoten, is vaak één van je eerste reacties om over de pijnlijke plek te wrijven. Het is een automatisme dat er al van jongs af aan in zit. Immers, zo troost je ook een baby of jong kind. Met langzaam ronddraaiende bewegingen streel je het ruggetje of wrijf je over de buik als de kleine krampjes heeft.

  Door die zachte wrijvingen, ontspan je, waarschijnlijk zonder dat je je dat realiseert, de onderliggende spieren. Eigenlijk is het een soort korte massage wat je geeft. Bij een massage die gegeven wordt door een massagetherapeut, merk je pas wat het écht met je doet. ‘Veel mensen denken dat massage alleen maar met ontspanning te maken heeft. Voor een deel is dat ook zo. Je komt even helemaal tot rust en het is een stukje persoonlijke aandacht in jouw dagelijks leven. Even een moment voor jezelf’, weet massagetherapeute Petra Koetje. ‘Maar daarnaast kan het ook veel klachten verminderen en voorkomen. Ons lichaam beschikt over een zelfhelend vermogen, maar kan dit alleen aanspreken wanneer je helemaal ontspannen en in rust bent. Tijdens een massage creëer je niet alleen die diepe ontspanning in je spieren en bindweefsel, maar wordt ook je bloedsomloop verbeterd, het stimuleert de afvoer van het lymfevocht en zullen afvalstoffen je lichaam sneller verlaten. Het ontspant je spieren en maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler. Spierspanningsklachten, die de oorzaak van hoofdpijn, nek- en lage rugpijn kunnen zijn, kunnen sterk verminderen of zelfs helemaal overgaan.’

  Vergoeding
  ‘Om me nog verder te ontwikkelen in de massagetherapie, heb ik de afgelopen jaren diverse opleidingen en cursussen gevolgd, zodat ik mijn cliënten nu ook kan bedienen met Dorn therapie, Guasha therapie en Shiatsu. Zo’n manuele of Shiatsu behandeling wordt trouwens in de meeste gevallen (deels) vergoed door je zorgverzekeraar wanneer je aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor de polis van je zorgverzekeraar’, geeft Petra als tip mee.

  Over Massagetherapie Martini
  Massagetherapie Martini is de massagepraktijk van Petra Koetje. Na jaren gewerkt te hebben als masseuse bij een wellnesscenter, opende Petra in 2016 haar eigen praktijk in de stad Groningen. Hier neemt ze de tijd voor haar cliënten, zodat ze de behandeling goed kan afstemmen op ieders persoonlijke hulpvraag. Om haar behandelingen blijvend te verbeteren, werkt ze samen met collega-therapeuten en volgt ze jaarlijks de nodige bij- en nascholing. Petra is onder meer gespecialiseerd in de volgende behandelingen: massagetherapie, Shiatsu Ryoho, Dorn therapie, Guasha therapie en sportmassage.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply