Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Activiteiten om je batterij weer op te laden
  Rate this post

  Kanker zet je leven op zijn kop. Daarom is het mooi dat er een plek is waar zowel (ex-)patiënten als hun naasten terecht kunnen voor hulp bij het omgaan met de gevolgen en het weer op de rails krijgen van hun leven.

  Het Toon Hermans Huis Arnhem (THHA) is hét inloophuis in Arnhem en omstreken, voor iedereen die geraakt is door kanker. Je kunt er gewoon naar binnen lopen, zonder afspraak en zonder verwijzing. In het THHA kun je praten, zwijgen, lachen en huilen in een warme, ongedwongen sfeer. Je komt tot rust of pakt juist een activiteit op. Wij gaan uit van jouw vragen en behoeften.

  Waarom een inloophuis?
  Een op de 3 Nederlanders krijgt ooit kanker. Daarvan overlijdt er nog steeds een aantal, maar gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte. Al deze mensen en hun naasten ondervinden dagelijks hoezeer kanker ingrijpt in hun leven, op allerlei gebieden en vaak voor lange tijd.
  In het ziekenhuis doen artsen en verpleegkundigen hun best om hun patiënten zo goed mogelijk te begeleiden. Maar als je eenmaal thuis bent, valt die begeleiding grotendeels weg, terwijl juist dan de gevolgen voelbaar worden.

  Ondersteuning
  Je bent onder behandeling voor kanker en hebt misschien wel behoefte aan aandacht en ondersteuning buiten de ziekenhuissfeer. Of je bent weer thuis en loopt tegen allerlei problemen aan. Terugkeer naar je werk blijkt bijvoorbeeld niet meer mogelijk, je bent afhankelijk van hulp, of bang dat je in een sociaal isolement raakt. Misschien ben je gezinslid, familie, vriend, collega of nabestaande. Ook dan kunnen er veel vragen zijn en kan je behoefte hebben aan ondersteuning.
  Het THHA biedt aandacht voor jouw persoonlijke verhaal, hulp en informatie bij praktische vragen en bij het verwerken van jouw ervaringen en emoties, ontspanning en activiteiten om je batterij weer op te laden.
  Deze ondersteuning wordt geboden door geschoolde gastvrouwen die zich met hart en ziel inzetten voor hun werk. Activiteiten worden vrijwillig aangeboden door professionals, die graag hun steentje bijdragen aan het huis.

  Gastvrouwen van het THHA zijn samen met gastvrouwen van inloophuis Het Braamhuis (Zevenaar) aanwezig op het Oncologisch Centrum van Rijnstate ziekenhuis.

  Kijk voor meer informatie over het huis, ons aanbod en de openingstijden op onze website.

  Team Toon Hermans Huis Arnhem

  Oncologische netwerken
  Het THHA is nauw betrokken bij de diverse oncologische netwerken in de regio. Deze netwerken bieden zorg op oncologisch gebied, zoals fysiotherapie, huid- en oedeemtherapie, coaching op gebied van relatie en seksualiteit, coaching op gebied van rouw en verlies, coaching voor kinderen, voorlichting op gebied van borstprotheses en lingerie, medische voetverzorging, voeding bij kanker en nog veel meer.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply