Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Acupunctuur bij spanningsklachten
  Rate this post

  Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam op plotselinge en onverwachte veranderingen. Het gevolg is spanning. Het lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Hierbij wordt het stresshormoon adrenaline aangemaakt, waardoor het hart snellen gaat pompen, de ademhaling versnelt en de spieren zich aanspannen.

  Op een gegeven moment wordt ook het hormoon cortisol aangemaakt, dat ons alert houdt tot het gevaar is geweken. Als dit een kortdurende situatie is, is stress niet gevaarlijk of schadelijk. Het lichaam herstelt. Bij te veel of te lange spanning is er sprake van schadelijke stress. Er ontstaan lichamelijke of geestelijke / emotionele klachten. Voorbeelden zijn hoofdpijn, spanning in nek of schouders, maagklachten, slapeloosheid, geprikkeldheid, somberheid of vergeetachtigheid. Op den duur kun je zelfs overspannen raken of een burn-out krijgen. Acupunctuur wordt al jarenlang toegepast om stressklachten te verhelpen. Acupunctuur zorgt ervoor dat de spanning in het lichaam vermindert en er meer rust in het hoofd ontstaat. Door het plaatsen van heel dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten ontspannen de spieren, komt de draagkracht terug en kun je relaxter met de situatie omgaan. De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft vastgesteld dat acupunctuur bewezen effectief is bij de behandeling van spanning en stress.
  Heb jij last van stressklachten, maak dan een afspraak. Hoe vroeger je erbij bent, hoe gemakkelijker het is te behandelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply