Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Acupunctuur: breed inzetbaar
  Rate this post

  Het hebben van werk is tegenwoordig niet meer een vanzelfsprekendheid. Maar als we het wel hebben, willen we het graag zo goed mogelijk en naar tevredenheid uitvoeren. De druk is van buitenaf vaak hoog en zelf doen we er nog een schepje bovenop: ons sociale leven, hobby’s, gezin. Ongemerkt zal dit ons lichaam en geest overbelasten en kunnen we ziek worden.

  Vaak denkt men er niet aan dat acupunctuur een heel goed middel is om ons lichaam en geest een goede basis te geven en te voorkomen dat we ziek worden. Denk hierbij aan stressgerelateerde klachten, slaapstoornissen, huidproblemen, pijnklachten met onbekende oorzaak en een lage weerstand. Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze.
  De achtergrondgedachte bij de acupunctuur is dat energieën vrij moeten kunnen stromen, wat gebeurt via meridianen, een netwerk vergelijkbaar met het zenuwstelsel, bloed- en lymfevaten, die zo al je cellen, weefsels en organen bereiken en deze gezond houden.
  Op de meridianen bevinden zich op vaste ­zones: acupunctuurpunten met allemaal een specifieke werking. Door met dunne naaldjes op deze zones te prikken, zet je het lichaam en geest aan om zichzelf te genezen. Van oorsprong is acupunctuur bedoeld om ziekten te voorkomen; een niet-westerse gedachte waar we juist om behandeling vragen als we al klachten hebben. Wil je lekker blijven werken, weerbaar zijn en je fit blijven voelen, overweeg dan eens een bezoek aan de acupuncturist. Diana Belfor (lid NVA) is al meer dan 20 jaar werkzaam als acupuncturiste en ervaren in het behandelen van verschillende klachten.
  Acupunctuur wordt grotendeels vergoed ­vanuit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply