Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Acupunctuur bij darmklachten

  Zo’n 1 op de 5 mensen heeft wel eens last van maag- en darmklachten. Deze klachten hebben te maken met een ontregelde spijsvertering, waardoor iemand zich behoorlijk slecht kan voelen. Met acupunctuur en kruiden kan het systeem weer in balans gebracht worden.

  Maag- en darmklachten kunnen zich onder andere uiten als een opgeblazen gevoel, winderigheid, verstopping of juist diarree, dipjes voor of na het eten, brandend maagzuur en/of misselijkheid. In onze westerse cultuur zijn we bij klachten vooral geneigd om naar het probleem te kijken, terwijl de oosterse geneeskunst, waar acupunctuur en kruiden een onderdeel van zijn, meer gericht is op het aanpakken van de oorzaak.
  Bij acupunctuur worden een aantal zeer dunne naalden geplaatst op specifieke punten op het lichaam. Om de juiste punten te vinden, onderzoekt de acupuncturist eerst onder meer je tong en voelt je pols. De naalden heffen de blokkade op, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen en de klachten verdwijnen.
  Acupunctuur en/of kruiden is een veilige methode om je spijsverteringssysteem weer in balans te brengen en heeft geen bijwerkingen. Voedingsadviezen en medische massage (Tui-na) kunnen ook deel uitmaken van de behandeling. Bang voor naalden? Geen probleem! De behandeling met kruiden en/of Tui-na massage is ook zeer effectief.
  Blijf niet rondlopen met je maag- of darmklachten en neem contact op met Barbara Jenner of Nathalie Beijersbergen! Behalve voor maag- en darmklachten kan de oosterse geneeskunst ook goed ingezet worden bij een groot aantal andere klachten. Behandelingen worden meestal vergoed vanuit het aanvullende pakket. Je hebt geen verwijzing nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply