Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Acupunctuur en Chinese geneeswijze
  Rate this post

  Als arts ben je blij als je dingen kunt verbeteren voor mensen. En toch lijken sommige klachten niet te beïnvloeden. En toen ontdekte ik de Chinese geneeswijze en acupunctuur. Energie is daarbij de leidraad van behandelen. Er ging een wereld met nieuwe mogelijkheden voor mij open.

  Bij rugklachten, neuropathische pijnen, fibromyalgie, artrose, hoofdpijn, bij allerlei pijnen kan acupunctuur helpen om die pijn kwijt te raken. Ook om de algehele conditie te verbeteren bij terugkerende infecties of bij steeds weer diezelfde (sport)blessures, kan acupunctuur helpen. Maar ook bij onder andere verslavingsproblemen, overgewicht, stress, bloeddrukproblemen, hyperventilatie, burn-out, druk op de borst, astma, eczeem, voedselintolerantie en hormonale klachten kan acupunctuur uitkomst bieden.

  In Stiens is in het centrum, tegenover de oude kerktoren, een praktijk voor Chinese geneeswijze en acupunctuur. Hier wordt de kennis vanuit het Oosten over energie gecombineerd met de artsenkennis van hier. In de Chinese geneeswijze is er kennis over energie. Die extra informatie over het functioneren van ons lichaam is een toegevoegde waarde voor de arts.

  Acupunctuur is een behandelmethode die over energie gaat. De situatie van onze eigen energie is te beoordelen door naar de tong te kijken en de pols te voelen.

  Acupunctuur maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De eeuwenoude kennis van energie in het lichaam, die ons is overgeleverd uit het Oosten, gebruiken we om klachten nu te bestrijden. Als westers arts zijn er vele mogelijkheden om klachten te verminderen. Voeg daarbij de kennis over de energieopbouw, en de energiestromingen in het lichaam, en er zijn weer andere, nog meer mogelijkheden om het lichaam te helpen zo goed mogelijk te functioneren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply