4/4 - (1 stemmen)
 • Acupunctuur zonder prikken
  4/4 - (1 stemmen)

  ‘In eerste instantie kwam ik bij Machteld Mager voor mijzelf, maar acupunctuur bleek ook erg geschikt te zijn voor mijn dochter van 7 jaar. De eerste keer dat ik haar meenam voor een behandeling, merkte haar kleuterjuf de volgende dag op dat mijn dochter zo kalm en goed in haar vel zat, terwijl ze ervoor best onrustig was. Ik had de juf niet op de hoogte gebracht dat zij naar acupunctuur was geweest. Japanse acupunctuur kan naar mijn mening absoluut kinderen helpen om meer in hun eigen kracht te komen, te ontspannen en beter in hun vel te zitten. Mijn dochter omschreef de behandeling als ‘Zooooo lekker’, en ze gaat met veel plezier naar de praktijk toe. Machteld denkt ook erg mee met het kind. Een aanrader!’

  Waar in de westerse geneeskunde onderscheid gemaakt wordt tussen ‘klachten’ en ‘ziekten’, wordt in de oosterse heelkunde uitgegaan van syndromen, waar bepaalde zwakheden aan ten grondslag liggen. De essentie is om de energie van de meridianen in balans te brengen en zodoende het genezend vermogen te stimuleren. Zo worden van binnenuit zwakkere organen sterker gemaakt, waardoor inwendige aandoeningen (zoals darmstoornissen, hormonale klachten en longproblemen) oplossen, maar ook bijvoorbeeld migraine en spanningsklachten kunnen veelal worden verholpen. Zelfs mensen met een chronische ziekte kunnen in grote mate opknappen en geleidelijk aan hun conditie verbeteren, oftewel ‘beter worden’.

  Pijnloos en hygiënisch
  Het bijzondere van Japanse acupunctuur, Toyohari, is dat er niet door de huid geprikt hoeft te worden. De (meestal zilveren) naald kan buiten de huid blijven en voert toch energie door. De acupunctuurbehandeling is hierdoor volkomen pijnloos en hygiënisch. Bovendien wordt energie toegevoegd, terwijl de behandeling bijzonder ontspannend is.

  Ook voor kinderen
  Behalve pijnloos is deze behandelwijze ook niet eng voor kinderen. Er is zelfs een speciale behandelwijze zonder naalden ontwikkeld voor kinderen. Deze heet ‘Shonishin’. Zo voelen kinderen die lijden aan ADHD zich hierbij rustiger worden en lossen zowel lichamelijke als emotionele klachten op. Zelfs kinderen die met autisme te kampen hebben, kunnen hier baat bij hebben. Machteld heeft ruime ervaring op dit gebied.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply