Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Adem in, adem uit…
  Rate this post

  Ademhaling is de basis van het leven, want het geeft letterlijk en figuurlijk lucht! Als je, bewust of onbewust, verkeerd ademt, dan kun je daar veel klachten van ­ondervinden. Zelfs klachten die je in eerste instantie niet koppelt aan je ademhaling.

  Het mooie aan osteopathie dat ik niet alleen symptomen bestrijd, maar eerst de oorzaak van jouw klachten zoek. Pas dan kan ik een gedegen behandeling uitvoeren. Hyerventilatie is goed te behandelen, maar het ingewikkelde eraan is dat de ­oorzaak op allerlei gebieden kan liggen. Fysiek kun je gaan hyperventileren door een blokkade in de wervel­kolom, een overdreven gespannenheid van het middenrif of een bewegingsbeperking in een rib.

  Teveel stress
  Hyperventilatie kan ook ontstaan doordat je teveel stress hebt in je leven. Ook dit kan weer allerlei oorzaken hebben: een te hoge werkdruk, relatieproblemen, het overlijden van een dierbare, ziekte of onverwerkte emoties uit het verleden. Het is dan belangrijk om te leren omgaan met deze oorzaken, soms met hulp van een psycholoog. Ter ondersteuning kan ik je helpen door je ademhalings­oefeningen te leren. Je ademhaling is een niet te onderschatten tool waarmee je onder moeilijke omstandigheden makkelijker kunt ontspannen.

  Osteopathie voor iedereen
  Osteopathie heeft een eigen en uniek concept waardoor het volledig losstaat van fysiotherapie en manuele ­therapie. Als osteopaat heb ik een holistische visie op de mens, waarbij de permanente interactie tussen het bewegings­systeem, de organen en ingewanden en het omhulsel van het centrale zenuwstelsel centraal staan. In de praktijk behandel ik mensen van alle leeftijden: baby’s, kinderen en volwassen. Doordat ik niet met ­apparatuur werk en mijn handmatige technieken mild zijn, doet een behandeling nooit pijn en kan het zelfs plezierig en ontspannend zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply