Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Af van pijn
    Rate this post

    Heb je iets moeten tillen dat misschien achteraf net wat te zwaar was? De volgende dag heb je dat vast en zeker wel gemerkt. Je hebt je spieren dan langdurig of overmatig belast. Je voelt je, nadat je het klusje hebt geklaard, even de sterkste persoon die rondloopt op de wereld, maar hebt er een dag later behoorlijk last van. Maar spierpijn kan ook optreden zonder zo’n duidelijke aanleiding.

    Iedereen heeft weleens last van spierpijn. Het komt heel vaak voor. Meestal is spierpijn binnen enkele dagen verdwenen of sterk verminderd. Maar soms kunnen spierklachten langer aanhouden, of kun je er de oorzaak niet van aanwijzen. Wat doe je dan?

    Wat is spierpijn eigenlijk? Na overbelasting kun je pijn krijgen tijdens beweging. Vaak komt de pijnbron niet alleen uit de spieren zelf, maar ook vanuit overbelasting van de zenuwen, het kraakbeen en de slijmbeurzen. Spierpijn ontstaat door afvalstoffen die worden opgehoopt, met name melkzuur. Dit zorgt voor veel pijn, kramp en een stijf gevoel in je lichaam.

    Steeds weer pijn
    In veel gevallen treedt spierpijn acuut op, na sport of inspanning. Het is niet moeilijk de oorzaak aan te wijzen. In andere gevallen is er geen sprake geweest van belasting. Toch heb je last van je spieren. Dat is bijvoorbeeld doordat je last hebt van een virusinfectie en koorts. Maar spierpijn kan ook chronische vormen aannemen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een vitamine- of mineralentekort hebt of veel stress en spanning ervaart.

    Onderliggende aandoening
    Wanneer jouw spierpijn steeds terugkeert of niet zomaar verdwijnt, kan er sprake zijn van onderliggende klachten. Natuurlijk wil je graag van de klacht af. Allereerst is het belangrijk dat je lichaam genoeg rust krijgt. Soms kan warmte helpen. Bijvoorbeeld een warme douche, warm bad of saunabezoek kunnen symptomen verminderen. Maar wil je de klacht graag bij de bron aanpakken? Dan kan een behandeling zoals de Total Reset Methode ondersteunend zijn.

    Naar de bron
    Total Reset is een combinatie van de spiertest uit de kinesiologie en de westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit is ontstaan is acupunctuur. Het lichaam wordt hierbij als een geheel gezien. Daardoor kan er heel gericht gekeken worden naar de klachten en hun oorsprong, waardoor een behandeling ervoor zorgt dat niet alleen symptomen, maar ook de onderliggende oorzaak aangepakt wordt.

    Een enorme opluchting
    ‘Het was zo vervelend om steeds met pijn op te staan. Toch was ik me er niet van bewust hoe het was ontstaan. Na een tijdje voelde ik me zo machteloos. Hoe kon ik er nou voor zorgen dat mijn spierpijn wegging? Ik probeerde kruiken, massagetechnieken en yoga. Maar helaas hielp het niet voldoende. Ik bleef maar pijnklachten houden.’
    ‘Na allerlei technieken te hebben geprobeerd zonder oplossing, besloot ik dat ik een specialist moest inschakelen. Een vriendin was bij Jolande van Allergie Vrij Leven geweest voor hoofdpijnklachten, en raadde me een consult aan. Ik besloot het gewoon maar eens te proberen. Dat vond ik best spannend, maar al snel merkte ik dat Jolande een fijn, deskundig mens is. Ik voelde me gehoord en echt op mijn plek.’
    ‘Inmiddels zit ik een stuk lekkerder in mijn vel. Ik heb veel onderhuidse spanning kunnen loslaten, waardoor ik me rustiger voel en beter slaap. Dat is een enorme opluchting.’

    Het ontstaan van de Total Reset Methode
    In Amerika is 34 jaar geleden de Nambudripad’s Allergy Elimination Treatment (genoemd naar de ontdekker dr. Nambudripad) ontwikkeld; een therapie gericht op het elimineren van allergieën. Deze NAET-therapie is in Nederland doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten. Niet alleen allergieën moesten worden aangepakt, maar ook emoties, hormonen en neurotransmitters. Hieruit is de Total Reset Methode ontstaan, gebaseerd op de totale reset die je lichaam doormaakt tijdens de therapie. Het combineert verschillende methodes uit de Westerse geneeskunde met de Oosterse invloeden van acupunctuur.

    Wist je dat…
    … ongeveer 40% van alle Nederlanders minimaal één keer in de week last heeft van spierpijn?
    … onverklaarbare spierpijn ook verband kan houden met een onbalans in de darmen?

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply