Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Afscheid nemen wanneer je maar wilt

  In 5 jaar tijd groeide het aantal uitvaarten bij De Oversteek zodanig, dat het bestaande Afscheidshuis niet meer aan de vraag kon voldoen. Daarom is het pand, de voormalige kosterswoning behorende bij de kerk, grondig verbouwd. In plaats van de eerdere twee familiekamers zijn er nu vier familiekamers. De feestelijke heropening vond plaats op 15 november.

  Hal
  De centrale hal geeft toegang tot alle vier de familiekamers. De hal is zondanig breed, dat dragers er vanuit de familiekamer met de kist doorheen kunnen lopen. De hal is afgesloten met dubbele deuren, waardoor de dragers ook gemakkelijk naar de naastgelegen kerk of een andere locatie kunnen lopen. In de hal bevindt zich een oude kast uit een drukkerij met laatjes voor loden letters, die nu dienst doet als schrijftafel.

  Familiekamer
  Het Afscheidshuis heeft 4 familiekamers, die alle voorzien zijn van een aparte opbaarruimte en toilet. De 4 kamers, voor maximaal 10 personen per kamer, hebben vloerverwarming en een interieur met seizoenthema. Alle kamers hebben een keukentje met onder andere een koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat. De familiekamers zijn 24-uurkamers: nabestaanden kunnen er op elk moment van de dag afscheid nemen van hun dierbare, zonder daarvoor een afspraak te hoeven maken.

  Multifunctionele zaal
  Voor grotere groepen is er in het Afscheidshuis een multifunctionele zaal, met 40 stoelen, een aantal tafels en nog eens 10 zitplaatsen op 2 voormalige kerkbanken die tegen 2 wanden geplaatst zijn. De ruimte is kleurrijk en modern ingericht met enkele oude elementen. De ruimte krijgt volop daglicht binnen. De zaal, waaraan een complete keuken verbonden is, is geschikt voor condoleances tot 80 personen, kleinschalige uitvaartdiensten en bijeenkomsten na de uitvaart. Bovendien kan de ruimte dienst doen als vertreklocatie voor een uitvaart. Voor grotere uitvaarten, tot zo’n 500 personen, is er op het terrein een nog grotere multifunctionele zaal.

  Opbaarkamer
  Uitvaartverzorger Arthur Brinkman van De Oversteek is in 2016 al overgestapt van uitvaartkisten van spaanplaat naar kisten van massief populierenhout, overigens zonder dat dat gevolgen heeft voor de prijzen. De verbranding van deze kisten zorgt niet alleen voor 80% minder uitstoot van schadelijke stoffen, maar de kisten zijn ook stevig en licht in gewicht. Omdat de populier veel voorkomt in Nederland, is er ook nog eens weinig transport nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply