Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Afslanken in de zomer
    Rate this post

    Heel vaak willen dames voor de zomer een paar kilo eraf, zodat zij zich tijdens de zomer zelfverzekerd in badkleding kunnen voelen of in dat fijne zomerjurkje op het terras kunnen verschijnen. Veel mensen beginnen daarom in februari met lijnen tot aan de vakantieperiode en beginnen dan na de zomer weer opnieuw om de bijgekomen vakantiekilo’s er ook weer af te krijgen.

    De algemene opvatting is dat afvallen en vakanties, terrasjes, gezellig barbecueën of een dagje pretpark niet te combineren zijn met elkaar. PowerSlim-coach Esther Woutersen is het hier niet mee eens. Zelf vindt zij de zomerperiode juist een goede periode om te starten. ‘Door de warmere temperaturen in de zomer hebben mensen minder eetlust. Hierdoor ga je vanzelf al minder eten en vaak worden er vaak ook lichtere gerechten gekozen. De omschakeling naar het PowerSlim dieetconcept wordt daarom door veel klanten als gemakkelijker ervaren. Ook ben je in de zomer meer actief. De dagen duren langer, wat bij de meeste mensen ook meer energie genereert. Zo is het gemakkelijker om na het eten nog even in beweging te komen voor een wandelingetje of om nog wat huishoudelijke klusjes te doen. Bovendien zijn er het hele jaar door veel feestelijke momenten of vakanties gepland, waardoor het voor sommige mensen eigenlijk nooit het juiste moment is om te beginnen.’

    De juiste keuzes
    De zomerperiode is natuurlijk ook de tijd waarin je meer vrij bent, misschien wel op vakantie gaat of een dagje strand of pretpark plant. Gelukkig weten Esther heel goed dat dit te leuk is om te schrappen! Met een paar kleine aanpassingen kun je tijdens het afvallen heel goed dat terrasje bezoeken of lekker uit eten gaan. Esther zegt hierover: ‘Ik ben gedurende het hele afvalproces jouw coach en ik kan jou, ook tijdens de vakantieperiode, helpen met het maken van de juiste keuzes. Ik kijk per persoon wat een goede strategie is, waarbij ik ook rekening hou met jouw sociale leven. Zo zorgen we er samen voor dat ook jij deze zomer nog, weer lekker in je vel zit!’

    Tip 1: Stil je trek voordat je begint
    Vaak duurt het even voordat je bij een barbecue kunt gaan eten. Ondertussen krijg je steeds meer trek in dat stukje stokbrood met kruidenboter. Start je bar­becue met een rauwkostsalade in plaats van stokbrood. Je bent op die manier beter verzadigd en zo kun je de stokbroodjes beter weerstaan.

    Tip 2: Kies voor mager vlees of vis
    Een groot voordeel van de barbecue is dat je geen olie of boter gebruikt om je vlees of vis te bereiden. Dit scheelt flink in het aantal calorieën. Vlees en vis bevatten over het algemeen nauwelijks koolhydraten. Wil je het echt goed doen, kies dan zoveel mogelijk mager vlees en vermijd de speklappen en worstjes. Zalm, tonijn of garnalen op de barbecue zijn altijd een goede keus!

    Tip 3: Een gezonde balans is belangrijk
    Spreek met jezelf voor de barbecue af, dat je twee porties vlees of vis mag eten. Neem een lekker stukje vlees of vis en vul de rest van je bord met gegrilde groentes of salades. Zo doe je toch mee en heb je voldoende variatie, zonder jezelf te overeten.

    Tip 4: Marinade voor maximale smaak met minimale calorieën
    Met marinade kun je het vlees en de vis zó lekker maken, dat je eigenlijk niet eens meer saus nodig hebt. Met olie, azijn of citroensap en kruiden maak je de lekkerste marinades. Wist je dat vlees malser wordt van het zuur in de marinade, terwijl vis hier juist steviger van wordt?

    Tip 5: Maak zelf slanke sausjes
    Kant en klare barbecue-sauzen zitten vol suikers en vetten. De allerbeste keuze is om zelf sauzen en dips te maken op basis van kwark. Zo kun je zelf gemakkelijk bijvoorbeeld een heerlijke tzatziki maken met magere kwark, knoflook, komkommer en wat peper en zout.

    Tip 6: Vul je bord met een heerlijke salade
    Kant-en-klare salades bevatten veel koolhydraten en vetten. Maak daarom je salades zelf. Ben je uitgenodigd voor een barbecue en bang dat er weinig voor jou tussen zit wat past binnen het concept van koolhydraatarm eten? Neem dan je eigen salade of groentes om te grillen mee. Zo ben je niet alleen attent, maar ook verzekerd van een gezonde optie.

    Tip 7: Drink water tijdens het eten
    Tijdens een barbecue ben je veel langer aan het eten dan je normaal doet. Ongemerkt drink je meer en vaak vloeit de alcohol rijkelijk. Beperk je tot maximaal één glas droge witte wijn en drink daarnaast water. Om het water meer smaak te geven, kun je er blaadjes munt en/of dunne reepjeskomkommer bij doen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply