Rate this post
 • Afslanken is meer dan minder eten
  Rate this post

  Veel mensen hebben ooit wel eens een afslankdieet gevolgd. Vaak komt het verloren gewicht er na verloop van tijd weer bij of men weegt zelfs zwaarder. Populaire afslankdiëten schrijven voor wat je allemaal niet mag eten, zijn gemaakt voor grote groepen mensen en houden geen rekening met iemands voorkeur of leefwijze. 

  Een gezond gewicht bereik je door het veranderen van je eetgedrag / eetgewoontes en door voldoende te bewegen. Ik doe dit volgens het coachingstraject van Gewichtsconsulenten Nederland (GCN). Met de methode ‘Ik mag alles eten’ worden eetgewoontes en gedachten over eten zodanig veranderd, dat het leidt tot gewichtsafname zonder jojo-effect. De ruststofwisseling wordt door de geleidelijke verandering niet beïnvloed. De methode is gebaseerd op de ‘Schijf van Vijf’ en de richtlijnen van het Voedingscentrum.
  De GCN-methode is meer dan een voedingsadvies. Slank worden en blijven is meer dan minder eten. Bij deze methode komt ook het psychologische aspect van eten aan de orde. Wat doe je in momenten van stress? Welke invloed hebben emoties op jouw eetgedrag en hoe ga je om met moeilijke momenten als verjaardagen of vakanties?
  Ik werk niet met shakes, ­voedingssupplementen of vergelijkbare middelen. De oplossing zit ­namelijk in jezelf, en die moet je daar zoeken. Alles mag, maar je leert nieuwe keuzes te ­maken. Kenmerkend bij de GCN-afslank­methode is dat je geleidelijk afvalt en toewerkt naar een duurzaam en blijvend resultaat.
  Een aantal zorgverzekeraars bieden een korting aan als je een afslanktraject met mij aangaat. De korting kan oplopen tot 10% op je maandelijkse zorg­premie. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel ik graag over de mogelijkheden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply