Je hebt je streefgewicht bijna gehaald. De laatste loodjes resteren nog, daarna is het enkel nog een kwestie van op gewicht blijven. Maar die laatste loodjes kunnen het moeilijkste zijn van allemaal. Hoewel je steeds meer tevreden bent met het getal op de weegschaal, kunnen die laatste plekken toch nog een laagje vet laten zien…
Buik, billen, armen of je dijen: wat je ook probeert, het vet blijft er zitten. Zelfs al eet je zo min mogelijk en beweeg je jezelf kapot. Deze gebieden worden ook wel ‘probleemzones’ genoemd. Hoe kun je het vet ook in deze zones verliezen?
Waarom is het zo lastig?
Hoe kan het dat het vet zo moeilijk te verwijderen is in deze ‘probleemzones’? Dit komt door de doorbloeding van het vet in deze gebieden. Het vet dat het dichtste bij het huidoppervlak zit, is het minste doorbloed. Beter doorbloed vet, dat dieper onder de huid zit, wordt het eerste gebruikt wanneer je lichaam energie nodig heeft. Pas wanneer álle andere reserves op zijn, worden de andere zones aangeboord. Daarom zijn dit ook de laatste plekken waar vetverlies plaatsvindt.
Gericht vet verliezen
Deze probleemzones kun je aanpakken met cryolipolyse. Cryolipolyse bevriest de vetcellen, waardoor deze afgebroken worden en het lichaam deze kan afvoeren. Hierdoor is het mogelijk op specifieke gebieden van je lichaam vet te verliezen, waaronder alle moeilijke plekjes. Cryolipolyse is voor de meeste mensen geschikt. Maar let op: bij zwangerschap of wanneer je een pacemaker hebt, is deze behandeling afgeraden. Wil je de beste resultaten halen uit je behandeling? Dan zul je ook zelf aan de slag moeten gaan! Blijvend gewichtsverlies is alleen haalbaar door ook je levensstijl te veranderen. Door vanuit eigen discipline, of met hulp van een personal trainer of sportschool aan de slag te gaan, help je jouw lichaam op de beste manier vet te verliezen.
Tijd om te trainen!
Wil je het vetverlies nog verder stimuleren? Dan kan krachttraining hierbij helpen. Krachttraining is een heel goede manier om gewicht te verliezen. Dit komt niet doordat je zoveel calorieën verbrandt tijdens de krachttraining, maar de langetermijneffecten. Vetverlies en spieropbouw werken versterkend. Spieren hebben energie nodig. Deze energie halen ze uit, je raadt het, voeding. Hoe groter je spieren zijn, hoe meer energie ze nodig hebben. Door aan krachttraining te doen maak je het dus steeds gemakkelijker om vet te verliezen.
Nu heeft niet iedereen de tijd (of de zin!) om hiervoor uren in de sportschool te besteden. Er is gelukkig ook een alternatieve optie. Je kunt je spieren ook trainen met elektromagnetische stimulatie (EMS). Een EMS-behandeling zorgt voor spierstimulatie en hiermee training van de spieren. Heb je ooit wel eens 1000 sit-ups achter elkaar gedaan? EMS maakt het mogelijk, in slechts een halfuurtje. Zonder dat je er ook maar één zelf hoeft te doen.
Dr. de Weerdt
De esthetisch arts werkzaam bij TheBodyManager is Dr. Eric de Weerdt, een ervaren specialist op het gebied van esthetische behandelingen. De Weerdt is lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVEG) en al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in injectables en anti-agingbehandelingen.
Test jouw gezondheid
Wil jij weten hoe gezond jouw lichaam écht is? Check dan jouw gezondheid bij TheBodyManager met een bioresonantietest. Hierbij kun je onder andere je vitamine- en mineralenhuishouding meten om inzicht te krijgen in hoeveel voedingsstoffen je binnenkrijgt. Hierop gebaseerd geven je persoonlijk voedings- en supplementenadvies. Op deze manier kun je gerichte stappen zetten naar een verbeterde gezondheid. Ideaal voor het halen van goede voornemens!
Jouw uiterlijk op de eerste plaats
TheBodyManager, gevestigd in IJmuiden, is een jong en dynamisch schoonheidsinstituut dat jouw uiterlijk op de eerste plaats stelt. Je kunt er onder meer terecht voor een CACI-behandeling (facelift zonder snijden), botox, fillers, lichttherapie (led), cryotherapie, EMS (elektrische spierstimulatie) en ooglidcorrecties. Daarnaast is TheBodyManager hét adres voor hand- en voetverzorging, massage en spierversterking.
Reageer op dit artikel