Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Afvallen begint niet op je bord

  Heeft een virtuele maagband écht zin? Dit zul je je misschien afvragen. Mensen zijn sceptisch over dit alternatief voor een fysieke maagband. Maar wist je dat ongeveer 50% van de mensen baat heeft gehad bij een fysieke maagband? Bij een virtuele maagband ligt dit slagingspercentage veel hoger, namelijk 80%. 

  Veel mensen denken dat afvallen op je bord begint. Natuurlijk heeft voeding direct te maken met (over)gewicht. Maar jouw denkpatroon en doorzettingsvermogen zijn zeker zo belangrijk. Jij bepaalt immers wat je in je mond stopt. Op dit gebied gaat het veelal mis. Vaak hebben mensen met overgewicht een lage dunk van zichzelf, schamen ze zich en verwijten ze zichzelf dat ze geen wilskracht hebben. Herken jij dit probleem? Hypnose is sterker dan wilskracht: ontdek hoe je gemakkelijk kunt afvallen met behulp van hypnose en hypnotherapie.

  Onderbewustzijn en je bewustzijn 

  Als je jouw eetgedrag echt wilt veranderen en langdurig op gewicht wilt blijven, dan is het belangrijk dat je onderbewustzijn en je bewustzijn samenwerken. Wist je dat 90% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn? 

  Het is dan ook begrijpelijk dat afvallen en op gewicht blijven heel lastig worden als je dit alleen met je bewustzijn (wilskracht) probeert te doen. 

  Hier komt hypnotherapie in beeld. Hypnose is een trance-ervaring. Je bent in hypnose ook altijd bij je volle bewustzijn en je bent alert. En terwijl je geniet van die diepe staat van ontspanning en trance, is er altijd je onbewuste dat over je waakt en je onmiddellijk in actie laat komen als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Het voordeel van de trancetoestand is dat je gemakkelijker openstaat voor positieve ideeën of suggesties. Daarnaast is ook je oplossings-gerichte en creatieve vermogen groter onder trance.

  Alternatief

  De virtuele maagband is een bijzonder goed alternatief voor de normale operatieve maagband.

  Dankzij de kennis die we nu hebben over de werking van ons brein en met de kracht van hypnose, is het mogelijk om, met behoud van de voordelen van een chirurgische maagband, een virtuele maagband te plaatsen. Zonder narcose, wonden, pijn, ongemak, littekens, ziekteverzuim en kans op complicaties zoals ontstekingen, koorts en zelfs de kans te overlijden. Tijdens het traject wordt bij de eerste hypnosesessie een virtuele maagband geplaatst. Je krijgt geen ‘echte’ maagband, maar je leeft wel op een manier alsof je een fysieke maagband hebt. Je hebt na het plaatsen van de virtuele maagband het gevoel dat je eerder vol zit, waardoor je minder grote porties gaat eten. Dit zorgt ervoor dat je kunt blijven eten waar je zo van houdt, maar omdat je sneller vol zit, val je af. De virtuele maagband kan, zonder de risico’s van een operatie, jouw gezondheid én jouw leven verbeteren!

  Ervaar de bijzondere kracht van hypnose

  Een virtuele maagband kun je niet zelf zetten. Je hebt hierbij de hulp nodig van een hypnotherapeut. Anneke Dusseljee, -hypnotherapeut bij Hypno & Co: ‘Ik wil mensen weer in hun kracht zetten. Of dat nu is door je meer zelfvertrouwen te geven of je te helpen om af te vallen: het maakt niet uit. Kom en ervaar de bijzondere kracht van hypnose.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply