Rate this post
 • Afvallen begint niet op je bord
  Rate this post

  Meer dan 40% van de Nederlanders heeft overgewicht en dit cijfer blijft stijgen. Hierdoor stijgt ook het aantal mensen met diabetes en hart- en vaatziekten. Een slechte zaak, helemaal als je bedenkt dat we in ons land de beschikking hebben over allerlei hulp­middelen om op gewicht te blijven. Voedingsadviseurs, maaltijdvervangers en voldoende kennis. Waarom lukt het ons niet om het cijfer voor overgewicht omlaag te krijgen?

  Veel mensen denken dat afvallen op je bord begint. Natuurlijk heeft voeding direct te maken met (over)gewicht. Maar jouw denkpatroon en doorzettingsvermogen zijn zeker zo belangrijk. Jij bepaalt immers wat je in je mond stopt. Op dit gebied gaat het bij veel mensen mis. Als je jouw eetgedrag echt wilt veranderen en langdurig op gewicht wilt blijven, dan is het belangrijk dat je onderbewustzijn en je bewustzijn samenwerken. Wist je dat 90% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn? Het is dan ook begrijpelijk dat afvallen en op gewicht blijven heel lastig worden als je dit alleen met je bewustzijn (wilskracht) probeert te doen.

  In je hoofd
  Als je het woord ‘maagband’ noemt, denken mensen al snel aan het siliconenbandje dat tijdens een operatie rond de maag word geplaatst. De ‘virtuele maagband’ is echter een stuk minder bekend. Zonde, want het is een effectieve manier om gewicht te verliezen en bovendien gezonder met jezelf je jouw voeding om te gaan. De virtuele maagband zit niet in je maag, maar in je hoofd. Door hypnose verander je de negatieve mentale stemmetjes, je kijk op eten en gewicht en je belemmerende gewoonten. Zodra je een virtuele maagband hebt, hoef je niet op dieet. Ook hoef je geen pillen of maaltijdvervangers te gebruiken. Je kunt gewoon blijven eten zoals je altijd deed. Je zal echter gaan merken dat je minder eetlust hebt en dat je een andere kijk op voeding ontwikkelt. je wordt je bewuster van de invloed die voeding op jouw lichaam en geest heeft.

  Professionele begeleiding
  Een virtuele maagband kun je niet zelf zetten. Je hebt hierbij de hulp nodig van een hypnotherapeut. Die kan jou bovendien begeleiden tijdens het afvallen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply