Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Afvallen na je bevalling: hoe doe je dat?

  Een zwangerschap brengt vaak een gewichts­toename met zich mee. Dit is vaak te herleiden naar een veranderende leefstijl tijdens de zwangerschap. Door minder te bewegen gaat het lichaam minder verbranden. Ook kan het zijn dat door de verandering in hormonale balans er behoefte is aan ander of meer voedsel. Als je kindje dan eindelijk geboren is en de eerste weken van gewenning en herstel achter de rug zijn, wordt het tijd om aandacht te besteden aan jezelf en je eigen gezondheid.

  De eerste paar kilo’s gaan er vanzelf af. Zo wegen de placenta, het kindje en het vruchtwater al zo’n 5 à 6 kilo. Eventuele extra kilo’s moet je er zelf af zien te krijgen.  Zomaar weer de sportschool in duiken of starten met bootcamp is niet aan te raden als je onlangs bevallen bent. Je lichaam is kwetsbaar en heeft de tijd nodig om weer belastbaar te worden. Om af te vallen na de bevalling, is het raadzaam om onder gespecialiseerde begeleiding te werken aan een sterker en slanker lichaam.

  De buikspieren zijn door de zwangerschap opgerekt en hebben de tijd nodig om weer in hun oude lengte terug te komen. De bekkenbodemspieren zijn verslapt. Hier zul je rekening mee moeten houden als je weer gaat sporten. Als je vóór je zwangerschap veel aan sport deed, is de kans groot dat je lichaam weer snel hersteld is en op het oude niveau terug is. Heb je niet zo’n uitgebreid sportverleden, dan is het aan te raden om onder deskundige begeleiding het sporten op te pakken. De medewerkers van Movelife helpen je dan om je lichaam weer terug te brengen op het oude niveau. Movelife hanteert een integrale aanpak waarbij in een geleidelijke opbouw het lichaam versterkt wordt door gerichte krachtoefeningen. Daarbij krijg je persoonlijke voedingsbegeleiding om te zorgen voor een gezonde en verantwoorde voedselinname. Geef je nog borstvoeding, dan wordt daar ook rekening mee gehouden, want je kindje moet niks te kort krijgen.

  Wacht niet te lang met bewegen na je zwangerschap. Als je te lang wacht, wordt de stap om weer wat aan je gezondheid te doen te groot en sluipt het risico erin dat het er niet meer van gaat komen. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply