Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Afvallen door bewust te gaan eten
  Rate this post

  Door 22 jaar ervaring en onderzoek weet ik dat diëten averechts werken. En vele onderzoeken delen mijn mening. Geen enkel voedingsmiddel is verboden; je dient alleen met aandacht te eten en écht te proeven. De voordelen? Je geniet volop én je hebt (veel) minder eten nodig, ook je favoriete. Gevolg? Je verliest als vanzelf gewicht… Hoe doe je dat? Door bewust (‘mindful’) te eten!

  ‘Mindful eten’ is met bewuste aandacht eten in het hier en nu. En je kan élk voedsel mindful eten. Je geniet van elk stukje en hebt aan weinig genoeg.

  Graag geef ik je een 6-stappenplan voor het mindful eten van chips of chocolade.

  Stap 1: Kies je favoriet
  Welke smaak chips of chocolade vind jij het allerlekkerst? Kies jouw favoriet voor deze oefening.

  Stap 2: Ga er echt voor zitten
  Leg een paar kleine stukjes op een mooi bord en ga er écht voor zitten. Je gaat nu met volle aandacht genieten. Neem je tijd, zonder afleiding, en haal een paar keer diep en rustig adem.

  Stap 3: Doe vooronderzoek
  Laat je ogen, vingers en neus het stukje chips of chocolade met een nieuwsgierige intentie onderzoeken… alsof je het nog nooit hebt gezien. Bekijk het met aandacht, ruik eraan en haal je vinger erover. Probeer of je kunt verwoorden wat je opmerkt.

  Stap 4: Laat je leiden
  Leg het voorzichtig op je tong. Laat het langzaam zacht worden en uiteenvallen, dus niet op bijten of sabbelen.

  Stap 5: Ervaar je gedachten en gevoelens
  Laat je gedachten en gevoelens, die naar boven komen, de vrije loop. Dit kunnen prettige zijn (‘Wat heerlijk!’) maar ook onrust (‘Wat langzaam!’), verlangen (‘Ik wil meer!’) of schuldgevoel (‘Dit is slecht!’) omhoogkomen. Merk ze alleen op en verleg je aandacht weer rustig terug.

  Stap 6: En nu?
  Merk op hoe het nu met je is. Heeft het iets met je gedaan?

  Voor altijd?
  Mindful eten is een manier om je onbewuste geest én mond te trainen. Voor iedereen is het een ander moment dat je deze manier niet meer nodig hebt. Gevolg? Je hebt geen grote hoeveelheden (van je favoriete) voedsel meer nodig!

  Klaziena Waerts

  Gratis app Mindful Eetdagboek
  Om jou te helpen met mindful eten, heb ik een gratis app (Android en IOS) voor je. Zoek in jouw store op ‘mindful eetdagboek’. De juiste app is met mijn naam: Klaziena Waerts.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply