Rate this post
 • Afvallen: hoe doe je dat?
  Rate this post

  Heb je last van overgewicht? Dan ben je zeker niet de enige. Op dit moment is bijna 50% van de Nederlanders te zwaar. Verandering in voeding en beweging is uiteraard zeer waardevol, maar veel mensen doen dit en bereiken maar minimaal resultaat. Hoe kan dat?

  Niet alléén eten en bewegen zijn factoren die spelen bij overgewicht. Ook stress blijkt bij velen van ons een erg grote rol te spelen. Veel mensen met stress vertonen ongezond gedrag, zoals overeten. Veel mensen met overgewicht realiseren zich dit eetgedrag, maar kunnen het in veel gevallen niet ‘het hoofd bieden’. Hun verstand zegt ‘nee’ tegen het eten, maar hun lichaam verlangt sterk naar eten en roept ‘ja’. Langdurige stress zorgt namelijk voor een hongergevoel, waardoor minder eten moeilijk is. Je hersenen vragen bij chronische stress namelijk om de snelst beschikbare brandstof, glucose, om de stress het hoofd te kunnen bieden.
  De vrije keuze om wel of niet te eten is daarmee ver te zoeken. Vervolgens worden deze snelle suikers in het lichaam opgeslagen als vet,
  en dan begrijpen we plotseling de relatie
  met overgewicht.
  Uiteraard kunnen de uitlokkende factoren voor stress voor iedereen anders zijn. Sommigen van ons vervallen in perfectionisme, anderen hebben een laag zelfbeeld, veel verdriet of last van negatieve emoties. Kortom: de grondoorzaak van stress is voor iedereen anders.
  Om overgewicht te lijf te gaan, is dus een aanpak op verschillende fronten van belang. Voldoende bewegen, gezond eten, maar zeker ook stress-management. Bij deze laatste kan homeopathie uitkomst bieden. Homeopathie kan je helpen met jouw perfectionisme, lage zelfbeeld, verdriet of negatieve emoties. Goed is goed genoeg. ‘Ik mag er ook zijn.’ Verdriet krijgt een plek en negatieve emoties verbeteren.
  Ook bij de kleinere groep mensen waarbij overgewicht een familiaire of lichamelijke oorzaak kent, kan homeopathie een uitkomst zijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply