Rate this post
 • Afvallen is bewegen
  Rate this post

  2015 wordt jouw jaar. Je bent goed begonnen: je eet gezonder en hebt het stof van je sportschoenen geblazen. Het is geen geheim voor jou dat een ander eetpatroon alleen niet genoeg is om die kilo’s eraf te krijgen. Meer bewegen is meer verbranden. Zo simpel is het. Of… lijkt het.

  Want meer bewegen is misschien wel de grootste uitdaging van een gezondere leefstijl. Als je al weet welke sport je leuk vindt, moet je er ook nog tijd voor maken. Maar jij hebt een doel: een slankere fittere versie van jezelf. Dus je gaat ervoor. Een paar keer per week, lekker fanatiek.
  Alleen vergeet je één ding: je lichaam moet wennen aan de inspanning waar jij het met al je wilskracht aan onderwerpt. Zelfs met matig overgewicht is de kans op sportblessures al groter. Je spieren en gewrichten krijgen meer te verduren. Je loopt jezelf letterlijk tegen het lijf als je bij het sporten last krijgt van pijn of kramp.

  Herstellen
  En zo komen dan toch weer de twijfels: ‘Kan ik dit wel?’ ‘Vraag ik niet te veel van mezelf?’ Hou die motivatie vast, want je kan het! Zolang je je lijf maar de kans geeft om ook weer te herstellen tussendoor, kun je kracht en uithoudingsvermogen langzaam maar zeker opbouwen.
  Herstel is nodig na elke inspanning. Je lichaam kan veel zelf, maar na extra inspanning is er ook extra herstel nodig. Dat redden je spieren soms niet op eigen kracht. Zoek dan eens de helpende handen van de sportmasseur op.

  Sportmassage
  Sportmassage is gericht op jouw ‘bewegingsapparaat’. Een sportmasseur herkent signalen van overbelasting en kan je adviseren over je houding. Hij of zij geeft je stevige, doeltreffende massages die de doorbloeding van je spieren verbeteren. Daardoor komen de voedingsstoffen beter aan en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Gevolg: herstel en opbouw van je spierweefsel. Je wordt dus sterker en kunt sneller weer gaan sporten zonder klachten. Wie met plezier sport, blijft ook na een dieet gemakkelijker op gewicht. ­Bovendien is zo’n massage echt een beloning voor jezelf, maar dan wel één zonder calorieën.

  Verleg je grenzen
  LOS Sportmassage helpt je om écht die verandering in je leefstijl te bereiken. Niet alleen voor 2015, maar voor nog heel veel jaren waarin jij geniet van een gezonder lichaam. Sporten wordt weer leuk als je lijf er beter van wordt. Dat is waar LOS Sportmassage voor staat. Loskomen van wat je beperkt in je (sport)prestaties en in beweging blijven.

  LOS Sportmassage biedt massages op maat voor iedereen, jong en oud, man en vrouw. Kijk voor meer informatie en tarieven op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply