Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Afvallen is maar bijzaak
  Rate this post

  Wanneer mensen beginnen met sporten, is er altijd de vraag ‘Wat is je doel?’ Vaak was het antwoord: ‘afvallen’. Punt. Tegenwoordig is er een nieuwe reden die mensen beweegt. Onze klanten komen niet alleen meer bij ons trainen om af te vallen. Ze geven een ander antwoord, namelijk: ‘Ik wil me gezonder voelen, fit zijn en mijn kwaliteit van leven verbeteren.’ Afvallen is een bijzaak geworden. Natuurlijk is dit nog steeds belangrijk. Maar de grap is, dat het inderdaad een bijzaak is.

  Als Personal Trainer ben ik niet alleen bezig met het ­schrijven van trainingsschema’s waar mensen zich aan ­moeten houden. Het werk van een Personal Trainer zegt het al in de naam. Het is heel persoonlijk. Je werkt intensief toe naar waar de klant heen wil. Binnen dit proces ben je als trainer ook ­bezig met het werken aan de juiste mindset. Op dit vlak coach je, want uiteindelijk moet iemand het zelf doen. Waar de ene klant gemotiveerd binnenkomt en de knop al om heeft, moet een ander nog van heel ver komen om te begrijpen, maar vooral te ervaren wat er moet gebeuren. Voor mij als trainer is het een groot cadeau als iemand tijdens de trainingen deze visie bereikt. Afvallen doe je tijdelijk; een fit leven leiden is een keuze die je voor altijd maakt.

  Cijfertjes
  Zo heeft één van onze klanten onlangs deze weg afgelegd, en met trots kan ik zeggen dat het gelukt is om meer dan haar doel om af te vallen te bereiken. Ja, ze is de nodige ­kilo’s kwijt. Toen haar tweede trainingstraject van 3 maanden bijna aan zijn einde kwam, zaten we samen na te praten. Ze vertelde dat de weegschaal haar liet zien wat ze wilde zien, maar dat geen spiegel of cijfertjes haar konden laten voelen wat ze nu voelt. Sterker worden, slank blijven, een fit leven leiden en nooit meer terug naar haar oude gewoonten. Want eerlijk is eerlijk: mensen die alleen het doel ‘afvallen’ nastreven, vallen vaak weer terug in hun oude comfortzone op het moment dat dit doel is behaald.

  Ze vertelde dat ze zich nu realiseerde dat deze zogenaamde ‘comfortzone’ helemaal nooit comfortabel heeft gevoeld; allesbehalve zelfs. Altijd fysieke uitdagingen uit de weg gaan, zichzelf verstoppen achter ruimvallende kleding, niet willen opvallen en genoegen nemen met minder dan vooruitgang… Hoe kan dat bijdragen aan je gevoel van geluk? Niet. Ieder mens wil vooruit. Het is een levensbehoefte om je zeker te voelen en te weten wat je kan.

  Bijzaak
  Als trainer heb ik het voorrecht om mensen tijdens dit traject te mogen coachen. Het mooiste aan mijn vak vind ik het bereiken van dit doel. Een hoger doel dan afvallen. Afvallen is maar bijzaak en het is iets wat vanzelf gebeurt als jij een nieuw pad inslaat.

  Iedereen kan afvallen. Dit kun je bereiken met het aan­passen van je voeding. Het klopt dat dit niet zo simpel is als het klinkt, want met een dieet bereik je niet het gewenste resultaat. Misschien wel tijdelijk, maar met de juiste mindset maak je een begin van het werken aan jouw mooiste leven. Want dat is waar het allemaal om draait.

  Je krijgt het maar één keer. Neem het niet voor vanzelfsprekend, maar werk ervoor om alles eruit te halen wat erin zit. Als je eenmaal weet hoe, dan hoef je nooit meer op dieet, wordt sporten je uitlaatklep in plaats van eten
  en voel je vanzelf wat ik bedoel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply