Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Afvallen door meer te eten
  Rate this post

  Meer eten en toch afvallen. Voor velen klinkt dit heel tegenstrijdig. Ze denken meestal: ‘Als ik wil afvallen, moet ik toch minder eten?’. Zo denken veel mensen, maar zo zwart-wit liggen de zaken niet. Vaak hoor ik in mijn praktijk: ‘Ik snap er niets van, want ik eet bijna niets en toch val ik niet af.’ Hoe kan dit nu?

  Het lichaam is zó gemaakt, dat het in tijden van schaarste of dieet alles wat het binnenkrijgt opslaat. Blijft deze schaarste uit, dan neemt de hoeveelheid vet in het lichaam toe. Volg je een crash-dieet, of een ander streng dieet, dan denkt het lichaam dat er een periode van schaarste is aangebroken. Ga je daarna weer ‘gewoon’ eten, dan vliegen de ponden er tweemaal zo snel weer aan. Hierdoor ontstaat dus het beruchte jojo-effect.
  Wat is dan de oplossing? Die overtollige ponden wil je toch wel graag kwijt… De oplossing is onder andere om je eetpatroon te veranderen. Samen kijken wij naar jouw eetpatroon en waar het voor verbetering vatbaar is.
  Het is belangrijk, dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt, zoals langzame koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Wanneer je lichaam niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgt, heeft het niet genoeg stoffen om te verbranden. Je voelt je dan moe, lusteloos en je krijgt onder andere concentratieproblemen. Kortom: je lichaam kan dan niet goed functioneren.
  Met gezonde en gevarieerde voeding en met niet te veel calorieën voel je je energieker en is het gemakkelijker om op een gezond gewicht te blijven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply