Rate this post
 • Afvallen met hypnose
  Rate this post

  Overgewicht is vaak een hardnekkig probleem. Met sporten, lijnen, afval-challenges en middeltjes wordt geprobeerd gewicht te verliezen. Maar meestal is daar veel wilskracht en afzien voor nodig en werkt dat niet of maar tijdelijk.

  Overgewicht kan op zichzelf een probleem zijn door bijvoorbeeld ongemak en bijkomende ziektes zoals diabetes. Maar eigenlijk is overgewicht het probleem niet. Het is een symptoom, een effect, van een onderliggend probleem. Waarom is er overgewicht en waarom kunnen we dat niet zomaar veranderen? Dat komt doordat we vaak last hebben van onszelf en de wereld om ons heen. We ervaren bijvoorbeeld dat we niet goed genoeg zijn, dat verdriet niet goed is en snel getroost moet worden, dat als het gezellig is we daar vooral veel bij moeten eten, dat we meer luisteren naar anderen dan naar onszelf en dat we vaak niet in staat zijn om goed onze grenzen aan te geven.

  Het onderbewustzijn
  Ons onderbewustzijn gaat daarop technieken bedenken om daarmee om te gaan. Het onderbewustzijn is een deel van ons dat onze programmering bevat. Hoe en wat we zijn, wordt daar voor een groot deel bepaald. Het doel is ons te beschermen en blij te maken. Zo gaan we eten als we alleen zijn en gezelligheid willen voelen omdat we vroeger bij het eten gezelligheid ervaarden. We gaan snoepen om onszelf te troosten of te belonen als we ons niet goed voelen omdat we dat vroeger ook als troost kregen.

  We doen wat niet werkt
  We eten meer dan goed voor ons is omdat we niet naar onszelf luisteren maar naar de verwachtingen van anderen, omdat we vroeger ons bordje leeg moesten eten. Soms eten we zelfs om ons te verstoppen en te beschermen in een lichaam dat dik is. En we eten maar door omdat we geen maat kunnen houden omdat we geen controle hebben. We raken verslaafd aan een middel dat niet werkt. Zo troost eten niet, maar worden we er dik van en nog ongelukkiger, waardoor we ons nog slechter voelen en nog meer troost-eten nemen.
  Waarom gebruikt het onderbewustzijn technieken die niet werken? Dat komt doordat ons onderbewustzijn geen tijd kent. Het denkt bijvoorbeeld dat we nog steeds dat kleine kind zijn dat iets lekkers nodig heeft om getroost te worden.

  We zijn niet meer dat kind
  Alleen lijnen heeft dus geen zin. Door te lijnen hebben we het zwaar en het onderbewustzijn gaat ons, om ons te troosten en te belonen, nog meer aan eten laten denken. Beter is het om het onderbewustzijn uit te leggen dat we niet meer dat kind zijn; dat we niet meer op die wijze willen omgaan met problemen. Dat eigenlijk die problemen er vaak niet eens meer zijn. We zijn goed zoals we zijn, we mogen naar onszelf luisteren en grenzen stellen, we mogen ons verdrietig voelen en we hebben voedsel niet meer als compensatiemiddel nodig. Daarvoor hebben we hypnose.

  Samenwerking met het onderbewustzijn
  Hypnose is praten met het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken; updaten. En het vragen te stoppen met te veel en ongezond te eten. Om ons weer te laten luisteren naar onszelf, onze maag. Te ervaren wanneer we genoeg hebben gehad en te stoppen met eten. ‘Genoeg is genoeg.’ ‘Ben je voldaan, dan laat je het staan.’ ‘Zoet is niet goed’. ‘Vet is geen pret.’ ‘Zout is fout.’ Er ontstaat dan een samenwerking met ons onderbewustzijn, waardoor we gezonder kunnen gaan eten, drinken en bewegen. Hypnose is dus zo effectief omdat het de oorzaken van ons overgewicht aanpakt, een samenwerking met ons onderbewustzijn mogelijk maakt en de strijd beëindigt. Een soort vredesmissie. Het effect is een gezonde relatie met voeding, met onszelf en de wereld om ons heen, wat leidt tot een gezond gewicht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply