Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • AHA, zo zit dat dus met fruitzuren!
  Rate this post

  Fruitzuren, ook wel ‘alpha hydroxy acids’ of simpelweg ‘AHA’s’ genoemd, zijn niet meer weg te denken uit onze huidverzorgingsproducten. Het mooie van fruitzuren is dat ze heel snel een langdurig gewenst effect geven. En dat is wel zo handig als je weinig tijd hebt voor uitgebreide gezichtsbehandelingen.

  De huid is het enige orgaan dat zich elke vier tot zes weken vernieuwt. Oude, dode huidcellen worden dagelijks afgestoten om plaats te maken voor gezonde nieuwe cellen. De meeste dode huidcellen verliezen we, maar er zijn er ook die achterblijven en aan elkaar blijven kleven. Het gevolg is een verdikte, onregelmatige bovenste huidlaag. Je kunt je voorstellen dat dit invloed heeft op de glans en teint van je huid: hoe gladder het oppervlak, hoe meer licht er weerspiegeld wordt. Bij een opeenstapeling van dode huidcellen kan het licht niet goed gereflecteerd worden en oogt de huid dof. Ook poriën kunnen hierdoor verstopt raken, wat kan resulteren in puistjes.

  Om die verkleefde dode huidcellen los te weken, kunnen fruitzuren worden ingezet. Wat deze zuren onder andere doen, is het ‘cement’ tussen de dode huidcellen oplossen, zodat de huid ze alsnog kwijtraakt. Gezonde, jonge huid
  Al heel lang worden fruitzuren ingezet om een gladde, ­stralende huid te krijgen, rimpeltjes te verzachten en vochttekort, pigmentvlekjes en verslapping aan te pakken. Kortom: om een gezonde, jonge huid tevoorschijn te halen. Ze hebben dus een peelend, ofwel een exfoliërend effect. Naast de vele voordelen van fruitzuren heeft het ook nadelen. Bij verkeerd gebruik of zonder goede voorlichting kan het irritatie, afschilfering en roodheid veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk dat de concentratie in een formule hoog genoeg is en dat het product de juiste pH-waarde heeft, namelijk tussen de 3 en 5. Hoe lager de pH-waarde (lager dan 3) van een huidverzorgingsproduct, hoe groter de kans op bijwerkingen. Laat je daarom goed voorlichten over een behandeling met fruitzuren door een schoonheidsspecialist, huidtherapeut of dermatoloog.

  LOOkX Derma skin
  Veilig thuis AHA peelen? Dat kan! De LOOkX Derma skin AHA-lijn biedt een prachtige oplossing voor de onzuivere, vale, vermoeide huid of rokershuid. De LOOkX Derma daily cleanser reinigt, herstelt, kalmeert en egaliseert de huid, verbetert de teint en gaat ontstekingen tegen. Met de LOOkX Derma skin polish pads reinig en peel je snel, effectief en veilig thuis in je eigen badkamer!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply