Rate this post
 • Al 85 jaar een begrip in damesmode
  Rate this post

  Kempkes Mode is al 85 jaar een echt familiebedrijf en een begrip in Hilversum en ver daarbuiten.

  Opa Kempkes startte zijn textielzaak in 1930 aan de Kleine Drift in Hilversum. In 1966 namen Gerard en Corry Kempkes het roer over en het textielkarakter werd uitgebreid met dames-, heren- en kindermode. Maar de tijd stond niet stil, en zo werd begin jaren ‘70 een tweede filiaal geopend in winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum. Naarmate de tijd verstreek, kwam het damesmode- en lingeriekarakter steeds meer op de voorgrond, en werd het assortiment uitgebreid met vele aansprekende merken.
  De dagelijkse leiding is nu in handen van hun dochter. José Kempkes studeerde eind jaren ‘80 af aan de Textiel Management Opleiding in Doorn. Zij heeft daarna vijf jaar gewerkt bij retailorganisatie EURETCO, waar zij medeverantwoordelijk was voor het opzetten van een keten van damesmodezaken.
  In 1992 was de tijd rijp: het filiaal aan de Kleine Drift werd gesloten en een frisse wind waaide over de 100 vierkante meter in winkelcentrum Kerkelanden. Het interieur werd in een nieuw jasje gestoken en het assortiment uitgebreid met vele merken die aansluiten bij de modebewuste en eigentijdse vrouw van nu.

  Aansprekende merken
  Kempkes Mode brengt collecties voor een brede leeftijdscategorie. Meer dan eens komen moeder en dochter samen. Beide vrouwen kunnen een keuze maken uit collecties die aansluiten bij hun wens.
  Zo vindt de jonge modische vrouw mooie mode bij onder andere de merken Dolce Vita, Nu by Staff, Garcia, PepperZ, Donna Dura, Anotherwoman, Zerres en Stehmann.
  Maar ook de modebewuste oudere vrouw kan uit tal van aansprekende merken haar collectie samenstellen, te weten Roberto Sarto, Gelco, Rabe, CPM, Tence, Inizia, Erfo, Milano en de klassieke lijn van Zerres.
  Vooral pasvorm, modischiteit en een goede prijs/kwaliteitsverhouding zijn de belangrijkste criteria voor de keuze van merken die worden aangeboden. Voor elke vrouw staat er 6 dagen per week een enthousiast verkoopteam klaar voor een eerlijk en deskundig advies.

  Toekomst
  Zelfs na 85 jaar staat voor Kempkes Mode de tijd niet stil. Zo wordt er op dit moment hard gewerkt aan een totale renovatie van winkelcentrum kerkelanden. Eind 2017 staat er een prachtig en eigentijds nieuw winkelcentrum met gratis parkeergelegenheid en een compleet aanbod van winkels. Voor Kempkes Mode is er dan een gloednieuw en ruimer winkelpand gebouwd. Op de nieuwe 150 m2 zullen nóg meer mode en accessoires aangeboden worden. Het nu al ruime aanbod van toonaangevende modemerken zal dan nog uitgebreider zijn.

  Waarom geen webshop?
  Op dit moment heeft vrijwel elke modezaak naast een fysieke winkel ook een webshop. Wij geloven dat mode kopen een beleving is en dat een gedegen advies over pasvorm, uitstraling en combinatiemogelijkheden onmogelijk via een plaatje op het beeldscherm kan worden bereikt. Wat is er nu leuker dan onder het genot van een lekker kopje koffie of thee en een gezellig gesprek uiteindelijk volledig tevreden de winkel te verlaten met een aankoop geheel naar je wens?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply