Wil je een mooiere huid, zonder rimpeltjes of andere ontsieringen? Dat is nu mogelijk met de Dermapen. De Dermapen is een zeer effectieve manier om de huid een oppepper te geven. Ook kunnen we hiermee de vervelende littekentjes te lijf gaan die op een huid kunnen achterblijven in de vorm van rest-acne.
De Dermapen maakt gebruik van kleine vibrerende naaldjes die kleine kanaaltjes in de huid maken. Zo kunnen we het serum dat we gebruiken in de huid sluizen, voor een nog beter effect. Hierna zal de huid zich op een natuurlijke wijze herstellen en wordt de aanmaak van collageen versneld! Het herstelproces heeft tijd nodig. Voor optimaal resultaat zijn er gemiddeld 3 á 4 behandelingen nodig.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor verschillende doeleinden:
– de verslapte en verouderde huid
– fijne lijntjes en rimpeltjes
– specifieke lijntjes boven de lip
– vergrote poriën
– striae
– littekens
Acne
Een van de meest voorkomende huidaandoeningen is acne. Het is een chronische ontsteking van de talgklier. Acne komt daarom het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals het gelaat, de rug, de borst en de schouders. Deze aandoening is voor de patiënt vaak zeer vervelend en wordt ervaren als zeer storend, en in sommige gevallen kan het leiden tot psychosociale problemen. Er bestaan verschillende vormen van acne. Meer informatie kun je opvragen bij Eefje, jouw huidtherapeut. Zij bekijkt na het intakegesprek de huid en stelt aan de hand hiervan een behandelplan voor je op.
Behandeling
Veelal zal de behandeling bestaan uit een dieptereiniging van de huid door middel van glycolzuur of een biologische peeling. Vervolgens zullen de pustels (puistjes) op een steriele wijze leeggemaakt worden en de comedonen (mee-eters) verwijderd worden. Soms is het gebruik van aanvullende en ondersteunende medicatie noodzakelijk.
Daarnaast worden er thuisadviezen gegeven voor de patiënt om de huid op een juiste manier te reinigen en te verzorgen.
Nieuw paramedisch beroep
Huidtherapie is een relatief nieuw paramedisch beroep dat tal van technieken en vaardigheden kent om huidproblemen aan te pakken. De huidtherapeut werkt veelal op verwijzing van een huisarts of medisch specialist. De patiënt kan ook zelf rechtstreeks een huidtherapeut raadplegen. Als behandeling nodig blijkt, neemt de huidtherapeut vaak eerst contact op met de huisarts of behandelend specialist.
Intake, behandelplan en kosten
Het eerste consult / intake en de behandelingen vinden plaats volgens afspraak. Vanuit een zorgvuldige diagnose wordt een behandeling voorgesteld. Over dit behandelplan, de behandeling zelf en de rapportages wordt zo veel mogelijk contact onderhouden met de huisarts of de specialist. Uiteraard waarborgt de huidtherapeut de privacy van de patiënt volledig. Voor een eerste consult / intake rekenen wij kosten. Deze kosten komen te vervallen als je direct overgaat tot behandeling. Dan zullen wij de kosten berekenen voor de desbetreffende behandeling.
De behandelingen variëren qua methoden, kosten en duur, al naar gelang het huidprobleem. Ze zijn er altijd op gericht de patiënt zo snel mogelijk weer normaal te laten functioneren.
Veel van de huidtherapeutische behandelingen worden gedeeltelijk of geheel vergoed door de zorgverzekeraars.
Leave a reply →
Reageer op dit artikel