Rate this post
 • Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wint Gouden Oor Award Zorg
  Rate this post

  Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontving op 26 november 2015 uit handen van Jan Vesseur (hoofdinspecteur IGZ en juryvoorzitter) de Gouden Oor Award Zorg, dé waardering voor zorgvuldig en effectief luisteren naar mensen die zorg nodig hebben.

  Het Alexander Monro begrijpt hoe belangrijk het is om tijdens een zorgtraject niet alleen medisch de beste zorg te krijgen, maar vooral om ‘gehoord te worden’.

  Volledige aandacht en tweepersoonskamers
  In het gespecialiseerde borstkankerziekenhuis staat de patiënt in alle processen centraal. De jury ervaart dit als een positieve ontwikkeling. Vesseur: ‘In het Alexander Monro heeft iedere medewerker volledige aandacht voor de patiënt en haar omgeving. Dit uit zich onder andere in sneldiagnostiek, persoonlijke begeleiding, heldere communicatie, een warme sfeer, een mooi interieur en tweepersoonskamers, zodat ook de partner kan blijven overnachten.’

  Beoordeeld met een 9,6
  (Ex-)borstkankerpatiënten Benita van Wegen en Nicole Adriaansens waren persoonlijk bij de uitreiking aanwezig om de jury ervan te overtuigen dat de award naar het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis moest gaan.

  ‘Het Alexander Monro voelt voor mij als een warme deken. Ze zien mij daar als Nicole, niet als patiënt’, aldus Nicole. Benita vult aan: ‘Alles in dit ziekenhuis ademt aandacht en kwaliteit uit.’

  Patiënten van het Alexander Monro waarderen de zorg met rapportcijfer 9,6 (Zorgkaart Nederland).

  Gouden Oor Award Zorg
  Organisaties die zorgvuldig luisteren naar hun klanten, leveren de beste, meest veilige en meest effectieve zorg. De Gouden Oor Award Zorg beloont organisaties die met succes het luisteren naar klanten aantoonbaar hebben versterkt. Op die manier worden inzichten en goede voorbeelden gedeeld die navolging verdienen. Meer informatie: www.goudenoor.nl.

  Over het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis
  Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het enige volledig gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkankerzorg: sneldiagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling, psychosociale zorg en genetische counseling zijn allemaal in het ziekenhuis aanwezig. De zorg in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply