Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Alle bevallingen zijn mooi en speciaal’
  Rate this post

  NAAM: Hendrika Taekema
  EIGENAAR VAN: Verloskundige Praktijk Hendrik Ido Ambacht

  Ik wist eigenlijk altijd al dat ik verloskundige wilde worden en ik ervaar mijn vak nu ook echt als mijn roeping. Mijn werk is zo bijzonder. Ik vind het heel mooi dat ik echt een vertrouwensband opbouw met een moeder en de rest van het gezin. Samen delen we toch prachtige, persoonlijke momenten.

  Helaas kon ik niet gelijk na de middelbare school beginnen met de opleiding tot verloskundige, want ik werd tot drie keer toe uitgeloot. Daarom ben ik toen de opleiding HBO-verpleegkunde gaan doen. Eerst heb ik in die richting gewerkt, maar toch heb ik uiteindelijk in België nog de opleiding tot verloskundige gedaan. Na deze opleiding ben ik eerst op verschillende plekken in het land als verloskundige aan de slag gegaan. Ook heb ik een tijdje in Afrika als verloskundige gewerkt. Werken in Afrika was echt een heel verrijkende ervaring. Ik heb veel geleerd en veel ervaring opgedaan in een omgeving die niet optimaal is voor vrouwen om te bevallen. Toch werd voor mij al snel duidelijk wat ik eigenlijk altijd al wist: dit is het mooiste werk dat er bestaat, waar op de wereld je het ook doet.

  Inmiddels werk ik vanuit mijn eigen verloskundigenpraktijk samen met twee lieve, professionele waarneemsters, Suzanne en Desirée. Daarnaast werk ik in het Leids Universitair Medisch Centrum af en toe wat diensten als klinisch verloskundige om daar medische bevallingen te begeleiden. Dit is een goede manier om mijn medische kennis goed up-to-date te houden. Je zit daar natuurlijk echt dicht bij het vuur. Mijn eigen praktijk is erg kleinschalig en daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner en de rest van het gezin. Er zijn bijvoorbeeld ook geen telefonische spreekuren. Ik ben 24/7 bereikbaar. De continuïteit van zorg wordt gewaarborgd doordat je niet te veel verschillende gezichten ziet.

  Het geweldige van mijn werk vind ik dat de periode van zwanger worden, zwanger zijn en bevallen een uniek en fascinerend proces is. Alle bevallingen zijn mooi en speciaal. Ik vind het daarom heel bijzonder dat ik eraan kan en mag bijdragen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply