Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Alledaagse onbenulligheden
  Rate this post

  Wat zegt het over je als je een ­spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? En wat betekent het nou echt als iemand zegt dat hij ‘groene vingers’ heeft?

  Op deze én andere vragen waar je vást nog nooit over hebt nagedacht, geeft cabaretier Paulien Cornelisse een antwoord in haar nieuwe show. Je kent Paulien natuurlijk al als schrijfster van bestellers als ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘En dan nog iets’ en ‘De verwarde cavia’. Ook schuift ze regelmatig aan als tafelgast bij De Wereld Draait Door en treedt ze in schouwburgen op met haar voorstellingen. Met haar gevatte opmerkingen en rake observaties heeft ze de Neerlands Hoop Prijs in de wacht gesleept. In haar nieuwste show ‘Om mij moverende redenen’ zal Paulien weer naar de alledaagse onbenulligheden en onbegrijpelijkheden van het leven zoeken. Over wat je allemaal kunt zien, maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen, maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom. En over spiegels in de wc en groene vingers dus. De anekdotes van Cornelisse zijn altijd hilarisch én herkenbaar. Heb je er ook al zin in?

  Kom ook!
  Paulien Cornelisse is op woensdag 24 oktober 2018 en op dinsdag 5 februari 2019 te zien in de Koninklijke Schouwburg. Wees er op tijd bij en reserveer je kaartjes. Tip: als je online bestelt via www.hnt.nl, betaal je geen transactiekosten en zie je ook meteen actuele informatie en dinertips.

  Het Nationale Theater in Den Haag is het grootste reizende toneelgezelschap van Nederland. Het toneelaanbod varieert: van de echte klassiekers tot premières van moderne, hedendaagse stukken. Het gezelschap behandelt tijdloze thema’s en grote geschiedenisverhalen, maar zit tegelijkertijd ook bovenop de actualiteit. Het Nationale Theater speelt zowel in de Koninklijke Schouwburg als in Theater aan het Spui, en in de eigen studio’s van het Nationale Theater. Naast Nederlandse gezelschappen spelen ook belangrijke toneelgezelschappen uit Vlaanderen, Engeland, Duitsland en Rusland. Het toneelprogramma wordt aangevuld met muziek: van opera tot theaterconcert, met voorstellingen van grote cabaretiers en familievoorstellingen. Naast Paulien Cornelisse zijn enkele aanraders: ‘Scènes uit een huwelijk’ van het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en ‘Allemaal mensen’ van Toneelgroep Oostpool.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply