Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Alleen jij kunt de leiding nemen over jouw leven!
  Rate this post

  Is gezondheid de afwezigheid van ­ziekte of het realiseren van je ­werkelijke potentieel?

  Lange tijd is ‘gezondheid’ gedefinieerd als ‘de afwezigheid van ziekte’. Zolang je niet plat ligt met griep, in het ziekenhuis wordt opgenomen vanwege iets ernstigers, of meerdere dagen per jaar ziek moet melden omdat je ernstige klachten hebt, ben je gezond. Ook ons systeem van gezondheidszorg is op deze definitie afgestemd. Dat er hierdoor een groot grijs gebied bestaat waarbinnen ‘vage klachten’ vallen, merken we als we ons door die klachten ziek moeten melden op ons werk en door het gebrek aan een ‘diagnose’ van het kastje naar de muur worden gestuurd.

  Vaak hoor ik mensen over hun klachten zeggen ‘Het hoort er nou eenmaal bij’ (bijvoorbeeld bij een zwangerschap, of bij de overgang, of bij hun leeftijd) en ‘Ik moet er mee leren leven’. Maar is dat wel werkelijk zo?

  ‘Vage klachten’
  Jouw individuele gezondheid is afhankelijk van veel meer factoren dan alleen de afwezigheid van klachten. Een ‘vaag gevoel’ van niet helemaal ‘fit zijn’, slecht slapen, concentratieverlies, snel geprikkeld of boos worden, kunnen een teken zijn dat er voor jou meer mogelijk is dan je denkt. Door de afwezigheid van een ‘echte’ diagnose heb je misschien het gevoel dat je er niet zoveel aan kunt doen. Of wellicht heeft een tot nu toe geboden behandeling onvoldoende effect. Maar moet je het er daarom dus maar bij laten zitten en je dromen uitstellen?
  Bij mij leer je contact te maken met de diepere oorzaken van jouw klachten én hoe je kunt terugkomen bij je eigen kracht en vitaliteit. Zodat jij het leven kunt leiden waarvoor je gemaakt bent. Met plezier, flow en liefde!

  Lotus Coach
  Als arts en acupuncturist ben ik geschoold in westerse en oosterse geneeswijzen. Als Stress Reductie én Prestatie Coach heb ik veel geleerd over het effect van stress én liefde op onze gezondheid en op ons functioneren. 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg, in stressreductie­trainingen en in het begeleiden van individuele gezondheidsvragen hebben geleid tot het volgende inzicht: geluk en gezondheid gaan hand in hand.
  Als ons immuunsysteem het naar behoren doet, ons brein goed gevoed wordt en onze darmen een levendig en gevarieerd microbioom hebben, ervaren we ook mentaal een heel andere werkelijkheid. Dan blijkt dat je gezondheid niet alleen fysiek van belang is, maar ook op mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel vlak een belangrijke motor achter het benutten van jouw persoonlijke potentieel. Fit zijn loont!
  Wil je uit het leven halen wat erin zit, dan is een investering in een optimale gezondheid dus super de moeite waard! Zelfs als daarvoor enkele aanpassingen in je lifestyle nodig zijn.

  Persoonlijke missie
  Ik zie het als mijn missie om jou te helpen bij het ontdekken en léven van jouw persoonlijke missie. Persoonlijk leiderschap ontstaat als je weet wie je bent, waar je kracht ligt, waar je zwakke plek zit, en hoe je jezelf in alles kunt blijven liefhebben.
  Zonder een gezonde fysieke basis kost dit proces echter een hoop kracht en stranden goede bedoelingen vaak al in een vroeg stadium. Daarom werken we eerst aan het elimineren van blokkades die het optimaliseren van jouw vitaliteit in de weg staan. Ik leer je hoe je jouw fysieke gezondheid en mentale veerkracht kunt versterken. Met acupunctuur ondersteun ik je lichaam en geest in dit proces, want je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Door deze ondersteuning in combinatie met voedings- en lifestyleadviezen en coachingsopdrachten word je wakker in een diepere bron van energie en inspiratie in jezelf. Zo kun jij het leven van je dromen daadwerkelijk léven en jouw missie waarmaken!

  De wereld heeft jouw talent nodig! Go for it!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply