Rate this post
 • Alleen naar de tandarts gaan is niet genoeg
  Rate this post

  Prescilla Redan studeerde in 2003 in ­Amsterdam af als mondhygiëniste, en in 2005 behaalde ze ook het certificaat Kindertandverzorgster. Na 10 jaar ervaring in de algemene tandheelkunde opende ze in oktober 2013 Mondzorg Rijnmond.
  Als vrijgevestigde mondhygiëniste houdt Prescilla zich voornamelijk bezig met het voorlichten en adviseren van patiënten, gevolgd door professionele gebitsreiniging. Niet elk gebit is hetzelfde, en daarom is het van belang dat iedereen de juiste ­adviezen krijgt om zijn of haar gebit ­gezond te houden.

  De mondhygiënist:
  – brengt de mondsituatie in kaart, screent op ­tandheelkundige afwijkingen en stelt een passend behandelplan op
  – maakt gebitsafdrukken, doet bacterieel onderzoek
  – geeft voorlichting en instructies over ­gebitsverzorging
  – verwijdert plaque, tandsteen en aanslag en maakt worteloppervlakken glad
  – brengt gebitsbeschermende middelen aan, zoals fluoride
  – brengt een ‘laklaag’ op tanden en/of kiezen aan, polijst vullingen
  – reinigt implantaten

  Mondgezondheid
  Een leven lang een gezonde, schone mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kun je je mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. Maar de mondhygiënist, als specialist op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van jouw mondgezondheid (gebit, tandvlees en mondhygiëne)!

  Behandeling
  Ieder gebit kan te maken krijgen met tandsteen of aanslag. Ook gevoelige tandhalzen en teruggetrokken of bloedend (ontstoken) tandvlees zijn veelvoorkomende ongemakken. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om al vanaf jonge leeftijd regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Iedereen kan rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht. Ook als je gaatjes (cariës) hebt, of last hebt van een slechte adem, kan de mond­hygiënist uitkomst bieden.

  Advies
  Soms kan een bepaalde aandoening of ziekte de kwaliteit van het gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom. Denk bijvoorbeeld aan bij diabetes, of hart- of vaatziekten. Ook bij zwangerschap is regelmatig bezoek aan de mond­hygiënist zeer aan te raden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply