Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Allerlei vormen van zorg bij elkaar
  Rate this post

  Bij een groot aantal aandoeningen is ­gespecialiseerde hulp vanuit meerdere disciplines noodzakelijk. De ‘lijnen’ tussen de diverse zorgaanbieders voor optimale zorg en overleg zijn ontelbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oncologieklachten. Hiervoor is sowieso huid- en oedeemtherapie plus fysiotherapie (oefen- en beweegprogramma’s) noodzaak, maar is ook regelmatig de hulp van de diëtiste (aangepaste voeding) en logopedie (slikproblemen) nodig. Bij Fysiotherapie Zande en Zande Therapie & Zorg vind je allerlei disciplines onder één dak.

  Fysiotherapie Zande startte bijna 34 jaar geleden als eenmanspraktijk in het mooie, sfeervolle, 200 jaar oude pand aan de Langestraat 85 te ’s-Gravenzande. Al snel na het openingsjaar was er behoefte aan een extra therapeut, en aan extra specialismen; een ontwikkeling die tot op de dag van vandaag doorgegaan is. In de afgelopen jaren is Fysiotherapie Zande uitgegroeid tot een brede praktijk met 10 medewerkers en heel veel verschillende specialismen.
  Maar men wilde al jarenlang completere ­multidisciplinaire zorg kunnen aanbieden, waarbij de totaalservice aan ­cliënten centraal staat; in het bijzonder voor cliënten ­waarbij meerdere therapieën noodzakelijk zijn.

  Multidisciplinair centrum
  In 2008 deed zich een eenmalige gelegenheid voor: de ‘buurman’, apotheek De Klipper, ging, na 40 jaar ­gevestigd te zijn geweest aan de Langestraat 83, verhuizen. Dit was hét startsein voor een langgekoesterde wens. ­Langestraat 83 werd in 2008 volledig verbouwd tot ­praktijk- en oefenruimte, en biedt sindsdien onderdak aan hét multidisciplinaire centrum Zande Therapie & Zorg.

  Meervoudige zorg is ook wenselijk voor bijvoorbeeld Parkinsonpatiënten, COPD-patiënten en tal van andere aandoeningen. Tevens wordt er binnen het multidisciplinaire centrum getracht de verschillende afspraken zoveel mogelijk te laten aansluiten op de agenda van de cliënt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply