Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Alles wat je aandacht geeft, groeit
  Rate this post

  ‘Als mens ben je eigenlijk altijd in ontwikkeling. Soms heel bewust, maar vaak ook onbewust. Van iedere ervaring en iedere stap leer je, word je een rijker mens en weet je steeds beter wat je wél en niet wilt.

  Nadat ik vijf jaar vanuit huis had gewerkt als masseur, besefte ik steeds meer dat de praktijk te klein werd en ik aan een nieuwe uitdaging aan toe was. -Verbazingwekkend genoeg begon in deze periode mijn klantenkring terug te lopen. Het leek wel of ze mijn ontevredenheid merkten. Blijkbaar straalde ik dat onbewust uit. Aan het einde van 2017 nam ik dan ook het besluit om met mijn praktijk te gaan verhuizen.

  Sterke drijfveer

  Lucyna vervolgt: ‘Als ik op de eerste vijf jaren van mijn zelfstandigheid als ZZP’er terugkijk, word ik erg blij. Als ondernemer ben ik constant in ontwikkeling en heb ik de afgelopen jaren veel gedaan aan zelfontwikkeling. Naast het geven van massagebehandelingen houd ik me bezig met de regelmatige deelname aan bijscholingen en het uitbreiden van mijn massagetechnieken, maar ook met het verdiepen van mijn medische kennis. Het laatste acht ik als vanzelfsprekendheid om theoretisch onderlegd te zijn. Het was best spannend om te starten met mijn eigen praktijk. Ik had regelmatig slapeloze nachten doordat ik me zorgen maakte of ik het financiëel wel zou redden. Mijn drijfveer om zelfstandig en gelukkig te zijn was echter sterker dan mijn bezorgdheid!’

  Wisselwerking

  Ook op persoonlijk vlak heb ik me door zelfreflectie en het bijstellen van doelen verder kunnen ontwikkelen. Wat zijn mijn doelen? Welke stappen moet ik zetten om het doel te bereiken? Dit heeft duidelijk een positief effect op mijn bedrijf en op mezelf gehad. Het is een wisselwerking. Als ik goed in mijn vel zit en me blij voel, dan zie ik dat terug in mijn bedrijf. Als ik groei, dan groeit mijn bedrijf ook en kan ik mijn cliënten en klanten nog beter behandelen. Daarom zie ik zelfreflectie als een cruciale factor in een mensenleven om zich vanhieruit positief verder te kunnen ontwikkelen. Dit geldt voor ieder individueel maar zeker ook in de wereld van ondernemerschap. 

  Verandering

  Vanaf april 2018 ontvang ik mijn klanten op mijn nieuwe locatie in Bullewijk, gevestigd in een leuk bedrijfspand met een mooi uitzicht over de daken van Amsterdam. Mijn bestaande klantenkring is door de verhuizing veranderd waardoor er plek is vrijgekomen voor een nieuwe start met nieuwe klanten. Ik heb veel zin in deze uitdaging!

  Masseur Lucyna Guss

  Voor ieder wat wils

  Lucyna Guss biedt in haar massagepraktijk verschillende massages, waaronder ontspanningsmassage, zwangerschapsmassage, diverse gezichtsmassages, stoelmassages en behandelingen van voeten en benen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply