Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Alles bij elkaar: zo organiseer je je leven digitaal
    Rate this post

    Elke jaarwisseling sta je weer naar het vuurwerk te staren terwijl je in je hoofd al aan het bedenken bent wat er allemaal beter moet dit jaar. Zo wordt het echt weer eens tijd om je sportkleding uit de kast te trekken en gezonder te gaan eten. Daarnaast wil je niet meer achter raken met je huidhoudklusjes… wil je eindelijk door die stapel boeken komen die liggen te verstoffen in een hoekje van je kamer… en niet te vergeten, heb je nog een hoop kennissen waar je nodig mee moet bijkletsen. Hoe ga je dat allemaal organiseren?! Je agenda is daar niet groot genoeg voor… maar je mobiel wel!

    Mobieltje gereed!
    Je kunt wel zo’n enorme map kopen met verschillende tapbladen, maar daar zit ook een groot nadeel aan: je hebt die meestal niet bij de hand. Een mobiel daarentegen dragen de meeste mensen altijd bij zich tegenwoordig: vanaf het moment dat ze opstaan tot ze naar bed gaan (het functioneert bij velen immers ook als een wekker). Daarom is het ook ideaal om op die ene plek jouw leven te gaan organiseren. Zorg er ten eerste voor dat je een prettig apparaat hebt en dat die goed beschermt is met een hoesje (want je leven valt anders letterlijk en figuurlijk in duigen). Volg daarna deze tips om alles weer op een rijtje en bij de hand te hebben.

    Kalender
    De eerste, logische stap is om een agenda aan te maken. Elk mobiel apparaat heeft meestal al een kalender-app geïnstalleerd. Indien dat niet het geval is, kun je gemakkelijk zelf een app naar jouw keuze installeren, zoals bijvoorbeeld Google Calendar. Het handige is dat je deze functie op al jouw digitale apparaten kunt openen. Veel handiger dan telkens maar een papieren boekje mee te slepen. Daarnaast heb je nog wel steeds de mogelijkheid om je agenda persoonlijk te maken door middel van bijvoorbeeld kleurtjes. En het is altijd aan te passen zonder te krassen!

    Lijstjes
    Alles kan in principe functioneren als een lijstje: een a4’tje, een notitieboekje, een achterkant van een opengescheurde envelop… Het kan allemaal. Maar op je telefoon kun je het toch iets georganiseerder doen. Zo kun je al je lijstjes in mappen bewaren met een speciale naam, zoals boodschappen lijstjes of ‘vergeert-dit-absoluut-niet-lijstjes’. Maar ook op apps kun je handig al je gewoontes bijhouden zonder dat je steeds een lijstje hoeft te maken. Wil je werken aan je gezondheid? Gebruik dan een water-tracker of een stappenteller. Het kost nauwelijks moeite.

    Meldingen
    Zelfs als we iets opschrijven, kunnen we het alsnog wel eens vergeten. Net die ene keer dat je niet in je agenda kijkt ‘s ochtends is er die dag wat belangrijks… Met je mobiel kun je ook dat probleem voorkomen door voor alle belangrijke gebeurtenissen een melding in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen: hoe vaak sla je jezelf niet voor je hoofd dat je weer de verjaardag van je beste vriendin vergeten bent (kan gebeuren hoor). Zet gewoon een week voor een bepaalde verjaardag een melding in op je mobiel, zodat je eindelijk eens met een goed doordacht cadeau op visite kan komen.

    Financiën
    O nee toch, je bent vergeten je date te betalen voor dat etentje wat jullie netjes zouden delen. Nu moet je weer helemaal je laptop opstarten en je random reader erbij pakken om het bedrag over te kunnen maken, terwijl je telefoon gewoon naast je ligt. Het downloaden van een internetbankieren is super makkelijk en zorgt ervoor dat je veel minder tijd kwijt hoeft te zijn aan het alsmaar overmaken van kleine bedragen. Daarnaast is het vergeten van je portemonnee ook geen excuus meer tegenwoordig. Je kunt namelijk ook je bankpassen digitaal bij je dragen.

    Waarom kiezen?
    Veel geregel kun je dus makkelijk via je mobiel doen. Maar wat dacht je van quality time? Het lezen van dat goede boek waar je al in tijden niet aan toe bent gekomen. Nou, daar kan je mobiel je ook bij helpen. Moet je bijvoorbeeld nog de was opvouwen en de afwas doen en de post bekijken? Zet dan ondertussen een audioboek aan. Hierdoor kun je tijdens dat uur, wat anders weggegooid voelt, gebruiken om meerdere hoofdstukken van je boek door te komen. Daarnaast maakt het de saaie taakjes ook nog eens leuker. Zo kijk je er voortaan naar uit om de was te doen; win win.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply