Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
2.4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Alles deed pijn; zelfs een knuffel of simpele aanraking’
  2.4/4 - (1 stemmen)

  ‘Het begon allemaal toen ik in groep 8 zat. Ik had last van mijn linkerarm. Het ging niet over en ik kreeg steeds meer last, dus toen zijn we naar de huisarts gegaan. Mijn lymfeklieren bleken opgezwollen, dus moesten we een echo maken en na de uitslag gelijk door naar een kinderarts.’

  ‘Ik kreeg antibiotica, maar dat hielp niet. Ik kon niet meer slapen, want ik had harde bulten rond mijn oksel zitten en mijn hele bovenarm begon rood te worden. Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis hebben ze uiteindelijk een biopt genomen en daaruit werd duidelijk dat ik ALCL (anaplastisch large cell lymphoom) had, een vorm van lymfeklierkanker.’ 

  Behandeling
  ‘In de zomervakantie begon ik aan de chemokuren en ik startte het nieuwe schooljaar met een pruik op. Het eerste halfjaar was ik vaak niet op school, en in totaal heb ik 2 weken school gevolgd. Ik had te veel pijn en lag elke 3 weken 5 dagen in het ziekenhuis en soms, met een infectie tussendoor, nog wel langer. Ik kon amper iets. Naar het toilet gaan was een inspanning die ik nauwelijks aankon. Daarom heb ik de meeste tijd op de bank doorgebracht. Ik had meestal het gevoel dat ik helemaal in elkaar geslagen was en vervolgens in zo’n ronddraaiende cementwagen gelegd was. Alles deed pijn; zelfs een knuffel of simpele aanraking.’ 

  Rosanne geeft een lichtje door
  ‘Sinds januari ben ik schoon en ga ik weer hele dagen naar school. Ik mag ook weer paardrijden. Sinds ik beter ben, versier ik glazen waxinepotjes om te verkopen voor KiKa. Ik krijg hier veel positieve reacties op. Mijn moeder heeft deze actie op de website van KiKa geplaatst. Mensen kunnen hier geld doneren en daar maken wij dan een potje voor. Ik vind het heel leuk om een beetje creatief bezig te zijn en ik heb hulp gekregen van mijn vriendinnen Iris en Meike en mijn moeder. We verkopen ze ook in een paar winkels, maar ook op rommelmarkten hebben we gestaan. We hebben nu al meer dan € 1200 opgehaald voor KiKa!’

  Steun de actie van Rosanne
  Deze actie maakt het mogelijk om kinderen met kanker beter te behandelen en te genezen. Wil je de actie van Rosanne steunen of zelf in actie komen voor KiKa? Ga naar www.actievoorkika.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Miranda Hop op oktober 16, 2018, 9:48 pm

  Zet ‘m op lieve Rosanne!! Ik wil ook zo’n potje hebben, waar moet ik heen?

  Beantwoorden →
  • Geplaatst door Ellen op oktober 17, 2018, 5:14 pm
   in reactie op Miranda Hop

   Hai miranda, jij mag gewoon bij ons thuis komen. Ze staan ook te pronken bij De Nieuwe Winkel, tolbrugstraat 24 in Breda. Mensen die via actievoorkika bestellen krijgen altijd bericht !

   Beantwoorden →